Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Pytanie o łapanie ostrości w 50D ....

Coś już napisał Awatar WhiteWolf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A wydawało mi się, że pisze dość wyraźnie Okazuje sie, że jednak nie. Aparat mam od ok tygodnia i INSTRUKCJE CZYTAŁEM. Zapewne w natłoku informacji niektóre umknęły. Normalne. Zapewne jeszcze wiele razy do niej będę zaglądał a najlepiej zrobię tak jak kolega powyżej - będę nosił ja przy sobie. Wydaje mi się, że w sprawie instrukcji wszystko zostało już powiedziane/napisane. Sprawa z ostrością zakończona i bardzo dziękuję tym, którzy napisali tu coś mądrego bo takich odpowiedzi oczekiwałem i od takich ludzi chętnie będę się uczył. A nabijanie postów jak kolega oasisman mija się z celem
    Raz jeszcze dziękuję za pomoc.

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WhiteWolf Zobacz posta
    A wydawało mi się, że pisze dość wyraźnie Okazuje sie, że jednak nie. Aparat mam od ok tygodnia i INSTRUKCJE CZYTAŁEM. Zapewne w natłoku informacji niektóre umknęły. Normalne. Zapewne jeszcze wiele razy do niej będę zaglądał a najlepiej zrobię tak jak kolega powyżej - będę nosił ja przy sobie. Wydaje mi się, że w sprawie instrukcji wszystko zostało już powiedziane/napisane. Sprawa z ostrością zakończona i bardzo dziękuję tym, którzy napisali tu coś mądrego bo takich odpowiedzi oczekiwałem i od takich ludzi chętnie będę się uczył. A nabijanie postów jak kolega oasisman mija się z celem
    Raz jeszcze dziękuję za pomoc.
    Mój post miał Ci zwrócić uwagę(w formie żartu) na czytanie (ZE ZROZUMIENIEM) instrukcji. Jest tam o wiele więcej informacji i porad niż wydaje się na pierwszy rzut oka. Widzę, że w jakiś sposób zwróciłeś na niego uwagę...więc może jednak nie mija się z celem :-)
    |Canon|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kiedyś czyt. kiedy nie było internetu jak pojawił się problem to szukało się rozwiązania oczywiście samemu a jak nie dało rady dopiero wtedy szukało się informacji gdzieś dalej (głównie biblioteka). Teraz jak jest problem to od razu odpala się kompa i pomagajcie dobrzy ludzie. Trochę wysiłku intelektualnego jeszcze nikomu nie zaszkodziło a satysfakcja z samodzielnego rozwiązania problemu bezcenna, tym bardziej że rozwiązanie było na wyciągnięcie ręki czyli na 88 stronie instrukcji. Zgaduję, że kolega WhiteWolf jest przedstawicielem młodego pokolenia (cyber-pokolenia?) skoro córę usypia, moje chłopaki już od jakiegoś czasu same chodzą spać Takie czasy, że bez internetu ciężko ale warto nauczyć się obywać bez niego bo jak go wyłączą to będzie bieda

Dopiero zaczyna

Domyślnie

WhiteWolf,

nie przejmuj się. Większość ludzi i tak Ci tu pomoże. Po to jest w końcu to forum. Też kiedyś miałem Zenita i Practicę, ale to nic nie zmienia w temacie niesienia pomocy. Na pewno nie u mnie.

Wracajac do zdjęcia, nie wiadomo co jest 1 planem. Chmury (niebo) czy też ziemia do horyzontu. Bo plan 1-szy może być tylko jeden. Spróbuj przekadrować (przyciąć próbnie) zdjęcie a zobaczysz jak różne efekty osiągniesz. Masz zooma 17-85mm, więc kadry możesz swobodnie kształtować. Pomijam tu zupełnie kwestię techniczną jakości zdjęcia.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów