hmm, nie chcialbym wnikac w sprawy osobiste, ale mozna na Polske patrzec z roznych stron, zaleznie od doswiadczen, miejsca zycia i otoczenia w jakim sie z roznych przyczyn musi/musialo przebywac.
Podobnie jak mozna USA pokazac jako wielki kanion, route 66, drapacze chmur, centra naukowe, silicon valley itd.. a mozna pokazac slumsy na przedmiesciach, do tego zrobic na przeterminowanym filmie i pokazac ze USA to kraj trzeciego swiata.
jezeli ministerstwo mialo jakiś cel w tym, zeby pokazac ze w Polsce jest źle i ze jestesmy tacy jak opisalem w poprzednim poście to ok.
ja jednak wole patrzec z optymistycznej strony i wolalbym pokazac polske jako kraj przemyslu, rolnictwa (nie mylic z wiesniactwa), kraj z górami i z morzem (znowu - nie chodzi mi o stragany jak z odpustu, skarpetki do sandałów), nowoczesna architektura (gdzieniegdzie).
Ja tych zdjec za kilka lat nie docenie, bo pokazuja Polske tylko z jednej, gorszej strony. Nie sa obiektywne. Nie sa atrakcyjne wizualnie. Nie wiem jaki byl ich sens.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
allxages: do Twojego ostatniego postu jeszcze dodam. Juz 1000 razy bylo porownanie: zeby powiedziec ze muzyka dody mi sie nie podoba nie musze miec glosu jak Steczkowska.