Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: wakacje sponsorowane

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    To że ktoś dostał nagrodę, czy dwie, nie znaczy, że na widok każdej jego pracy mam dostawać 'wizualnego orgazmu' albo 'artystycznej ekstazy' :P
    Trudno, żeby te zdjęcia nazwać nawet dobrymi...
    A to źle świadczy o nagrodzie, że laureat tak prestiżowego konkursu umie zrobić tylko jedno czy dwa świetne zdjęcia (chociaż to, że wygrał to też wcale nie znaczy, że zdjęcia były dobre ), a później kompletnie nie trzyma poziomu i publikuje jakieś ziutkowe fotognioty.

Domyślnie

Na początku aż sprawdziłem czy dobry link otwarłem.
    przy drugim nie wiedziałem o co chodzi, jakaś reklama podrogowa coldrexu ?
    trzecie mnie załamało - chciałem krzyczeć "powiedzcie, ze Czacha robi sobie jaja i nas wkręca aż doczytałem o fotografie z GW
    To że ktoś dostał nagrodę, czy dwie, nie znaczy, że na widok każdej jego pracy mam dostawać 'wizualnego orgazmu' albo 'artystycznej ekstazy' :P
    exactly
    jak ktoś dostał jakieś nagrody to wydaje się, ze można założyć iz ma na tyle smaku, samokrytyki i pokory, ze takich g.... fotopstryków z wakacji nie będzie publikował.

Ale to dobrze... im więcej będzie chały w internecie, im więcej badziewnych zdjęć na nk.pl będą ludzie oglądać - tym większej będą dostawać ekstazy na widok naprawdę dobrych fotek.
    A wtedy PRAWDZIWY FOTOGRAF będzie mógl więcej zarabiać.
    Czego Wam koledzy życzę !

Bo jak będzie Was stać na 5DMKII to wtedy sprzedacie mi tanio piątkę jedynkę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    .
    A to źle świadczy o nagrodzie, że laureat tak prestiżowego konkursu umie zrobić tylko jedno czy dwa świetne zdjęcia
    byłem kiedyś na planie sesji plenerowej i gadałem ze "statystą" (znajomy, nigdy wcześniej lustra w ręku nie trzymał). Staliśmy daleko więc wyjąłem z torby nieużywane 400D, zalożyłem 70-200 i dałem mu do popatrzenia przez wizjer. On kręci ogniskową i marudzi, ze nic nie widzi. Powiedziałm, zeby delikatnie nacisnął spust - oczywiście musiałem jeszcze tłumaczyć gdzie on jest itp

jak pstryknął to wyszło ZAJEFAJNE UJĘCIE
    takie, ze wielu z nas by się go nie powstydziło.

jak potem porównawaliśmy to zakwalifikowało się do 5 najlepszych zdjęć z tego dnia tylko, ze zawodowcy kombinowali pół dnia a on klapnął raz!
    Czy to znaczy że Tadzik jest dobrym fotografem ?
    a raczej najlepszym bo ma przecież 100% super zdjęć
    Ostatnio edytowane przez Cluer ; 12-08-2010 o 12:54 Powód: Automerged Doublepost
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

No bo to nie jest tak jak wszyscy na tym forum rzemieślnik, tylko artysta. Nam nawet się nie śni, jakie uniwersalne i przełomowe w historii ludzkości treści niosą ze sobą te wybitne dzieła artystyczne
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    To może sam odpowiem
    Słaby kadr do nagrody WordPress ma to, że jak już sie komuś uda zdobyc nagrodę, to choćby potem psią kupę centralnie sfotografował na chodniku, zmanierowana "elyta" będzie się rozpływać nad artyzmem tego zdjęcia.
    Coś jak ze zdjęciami Terrego Richardsa, kiedyś jedna ciotka powiedziała, że to sztuka, dołączyła się druga ciotka, a dzisiaj drukują mu kalendarz Pirelli.

Zdjęcia w linku wyglądają na specjalnie wybrane tak, żeby było maksymalnie źle.
    Jakby "artysta" chciał przekazać myśl: "taka jest nasza rzeczywistość - szara, tłoczna, bez twarzy".

Teraz łatwiej w tym odnaleźć sztukę, prawda? :rolleyes: Bądź co bądź, LAUREAT przez wielkie "Lał"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Teraz łatwiej w tym odnaleźć sztukę, prawda? :rolleyes: Bądź co bądź, LAUREAT przez wielkie "Lał"
    dorabiajac ideologie to z wszystkiego da sie zrobic cuda wianki. ale czy naprawde o to chodzi...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dorabiajac ideologie to z wszystkiego da sie zrobic cuda wianki. ale czy naprawde o to chodzi...
    Niestety, ideologia dorabiana jest do większości "pop-artu", jaki nas atakuje każdego dnia. Podany link jest świetnym tego przykładem. Za set mniej niż przeciętnych kadrów, ktoś zapłacił pewnie całkiem przyjemne pieniądze i poświęcił miejsce w mediach, które również warte jest niemałe pieniądze.
    Takie same zdjęcia ma w swoich wakacyjnych albumach 30 milionów Polaków. Ale żeby zapłacić panu przez wielkie "LAŁ" trzeba dorobić ideologię. Wtedy jedna z drugą, zmanierowana ciotka się zachwyci i sukces finansowy osiągnięty. A i artystyczny, również, że i owszem. Portfolio rośnie...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    DG

Domyślnie

Jak dla mnie to ktoś te zdjęcia podmienił - i tylko oświadczneie autora mnie przekona że nie.
    To mimo wszystko są prace do albumu a tego to nikt normalny nie wydrukuje.

Takie pstryki to ludzie kompaktami robią. Na jednym (ostatnim 15 zdjęciu) nie ma kompozycji centralnej. Na pozostałych główny temat jest w środku kadru (równo jak od linijki). Zdjęcia bez tematu, koncepcji, kompozycji.

Lepsze zdjęcia sobie z wakacji robiłem

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    byłem kiedyś na planie sesji plenerowej i gadałem ze "statystą" (znajomy, nigdy wcześniej lustra w ręku nie trzymał). Staliśmy daleko więc wyjąłem z torby nieużywane 400D, zalożyłem 70-200 i dałem mu do popatrzenia przez wizjer. On kręci ogniskową i marudzi, ze nic nie widzi. Powiedziałm, zeby delikatnie nacisnął spust - oczywiście musiałem jeszcze tłumaczyć gdzie on jest itp

jak pstryknął to wyszło ZAJEFAJNE UJĘCIE
    takie, ze wielu z nas by się go nie powstydziło.

jak potem porównawaliśmy to zakwalifikowało się do 5 najlepszych zdjęć z tego dnia tylko, ze zawodowcy kombinowali pół dnia a on klapnął raz!
    Czy to znaczy że Tadzik jest dobrym fotografem ?
    a raczej najlepszym bo ma przecież 100% super zdjęć
    Przeciąłeś moje zdanie w pół i straciło sens. Bardziej chodziło mi o to, że jest to przykre, że laureat publikuje po za konkursami takie gnioty i stawia się go między twórcami, których dużo prac trzyma na prawdę dobry poziom.

O tym, że osoby nie związane z tematem, mające zupełnie świeże podejście, zaginają profesjonalistów, nie tylko w fotografii, to wiem. Ale raczej nie ma to związku z tematem tej dyskusji...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No dobra, to niech micles go wypunktuje teraz

Domyślnie

Zdjęcia sa częścią projektu fotograficznego o Polsce, przygotowywanego dzięki stypendium Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Żenada. Za takie gnioty ministerstwo opłaca pobyt fotografa i wypłaca odpowiednią gażę za wykonane zdjęcia.

Zastanawia mnie tylko czy autor tych zdjęć jest świadom tego co zrobił?
    Czy posiada jakiekolwiek poczucie estetyki?

Chyba nie jest wogóle samokrytyczny wobec siebie.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów