Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: wakacje sponsorowane

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Dobra, ale patrząc na stronę tego fotografa to jednak robi BARDZO DOBRE zdjęcia i np. te z projektu o Polsce są świetne (te na stronie). Więc to nie jest tak, że zrobił 2 zdjęcia w życiu na miano WPP itd.
    Też właśnie zajrzałem... Może bez WOW, ale jest kilka(naście) dobrych...
    Mimo wszystko rozmawiamy chyba w kontekście zdjęć z nad morza i ich zestawieniem ze zdaniem
    Tomasz Wiech (ur. 1979 r.) jest fotoreporterem, od 2004 do 2010 r. pracował dla "Gazety Wyborczej". Jego cykle fotograficzne dokumentują zmiany w Europie Wschodniej. Laureat m.in. Grand Press Photo (2006) i World Press Photo (2009).

Zdjęcia sa częścią projektu fotograficznego o Polsce, przygotowywanego dzięki stypendium Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Czy mogę prosić o adres do strony, bo mi g-gle nie działa
    http://www.tomaszwiech.com/

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Też właśnie zajrzałem... Może bez WOW, ale jest kilka(naście) dobrych...
    No tak, ale patrząc na poziom na forum to jego zdjęcia robią na mnie WOW i biją 99% pokazywanych tutaj. Ale to też kwestia "co kto lubi".

Mimo wszystko rozmawiamy chyba w kontekście zdjęć z nad morza i ich zestawieniem ze zdaniem
    Tylko, że to wszystko dziwnie dla mnie wygląda. Zdjęcia zabójczo zajechane kompresją, wybrane też jakby specjalnie żeby jak najgorzej. I ten tekst pod zdjęciami też wygląda jakby specjalnie był. Nie wiem, może ktoś go z onetu po prostu nie lubi?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

No tak. Różnica między tym co w artykule, a tym co na blogu jest kolosalna.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sam już nie wiem co o tym sądzić...
    Gorszy dzień? Spisek? Prowokacja obrońców kżyrza?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

.. może ktoś go z onetu po prostu nie lubi?
    Czyli co, ktoś z Onetu zakradł się w nocy, ściągnął mu wszystko z karty pamięci i następnie wybrał najgorsze gnioty i jeszcze skompresował tak żeby wyglądały jak najgorzej? ;-)
    Wiesz, ja to bym się coś takie wstydził znajomym pokazać a co dopiero w jakikolwiek sposób upubliczniać :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

hmm foty na blogu sa lepsze, ale ogladajac je w zyciu bym nie przyjechal do polski. chyba nie tedy droga, nie po to ministerstwo wydalo kase zeby czlowiek zza granicy ktory przypadkiem trafi na jego zdjecia zniechecil się do przyjazdu. byc moze chcial uniknac pocztówkowych zdjec, ale po prostu nie rozumiem - jaki był cel ministerstwa w sponsorowaniu tych podrozy i zdjec? co osiagnelo przez to, ze polska zostala pokazana jako kraj albo dziwolągów, albo ludzi bez gustu (vide nienajszczuplejsza dziewczyna w mini i kabaretkach) albo jakby zatrzymał sie na poczatku lat 90 w rozwoju..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Czyli co, ktoś z Onetu zakradł się w nocy, ściągnął mu wszystko z karty pamięci i następnie wybrał najgorsze gnioty i jeszcze skompresował tak żeby wyglądały jak najgorzej? ;-)
    Wiesz, ja to bym się coś takie wstydził znajomym pokazać a co dopiero w jakikolwiek sposób upubliczniać :-)
    Skoro to było za pieniądze publiczne to może po prostu weszli na stronę ministerstwa czy gdzieś i sobie wybrali co chcieli i zrobili co chcieli. Nie wiem. Mnie to powiewa prawdę mówiąc

hmm foty na blogu sa lepsze, ale ogladajac je w zyciu bym nie przyjechal do polski. chyba nie tedy droga, nie po to ministerstwo wydalo kase zeby czlowiek zza granicy ktory przypadkiem trafi na jego zdjecia zniechecil się do przyjazdu. byc moze chcial uniknac pocztówkowych zdjec, ale po prostu nie rozumiem - jaki był cel ministerstwa w sponsorowaniu tych podrozy i zdjec? co osiagnelo przez to, ze polska zostala pokazana jako kraj albo dziwolągów, albo ludzi bez gustu (vide nienajszczuplejsza dziewczyna w mini i kabaretkach) albo jakby zatrzymał sie na poczatku lat 90 w rozwoju..
    Nie mam pojęcia jaki był cel, ale nie sądze aby chodziło o zrobienie zdjęć do foldera reklamowego. I chwała za to. Idę o zakład, że prędzej te zdjęcia (pomijam te z onetu, mówie o całym projekcie) za kilka lat będą bardziej docenione niż takie robione pod reklamę.

Poza tym, sorry ale dla mnie dokładnie taka jest Polska. Pokazał jak najbardziej prawdziwe jej oblicze.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

No tak, ale patrząc na poziom na forum to jego zdjęcia robią na mnie WOW i biją 99% pokazywanych tutaj. Ale to też kwestia "co kto lubi".
    to akurat o niczym nie swiadczy a w zasadzie, jesli juz o czyms, to o poziomie tego forum, ktorego, nie oszukujmy sie... nie ma
    www albo tez flickr

Domyślnie

Tak, tylko popatrz na 3 strony jechania po autorze zdjęć, tak jakby to oni wszyscy robili 1000 lepsze ;-) Właśnie do tego poziomu piałem..

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Nie mam pojęcia jaki był cel, ale nie sądze aby chodziło o zrobienie zdjęć do foldera reklamowego. I chwała za to. Idę o zakład, że prędzej te zdjęcia (pomijam te z onetu, mówie o całym projekcie) za kilka lat będą bardziej docenione niż takie robione pod reklamę.

Poza tym, sorry ale dla mnie dokładnie taka jest Polska. Pokazał jak najbardziej prawdziwe jej oblicze.
    hmm, nie chcialbym wnikac w sprawy osobiste, ale mozna na Polske patrzec z roznych stron, zaleznie od doswiadczen, miejsca zycia i otoczenia w jakim sie z roznych przyczyn musi/musialo przebywac.

Podobnie jak mozna USA pokazac jako wielki kanion, route 66, drapacze chmur, centra naukowe, silicon valley itd.. a mozna pokazac slumsy na przedmiesciach, do tego zrobic na przeterminowanym filmie i pokazac ze USA to kraj trzeciego swiata.
    jezeli ministerstwo mialo jakiś cel w tym, zeby pokazac ze w Polsce jest źle i ze jestesmy tacy jak opisalem w poprzednim poście to ok.
    ja jednak wole patrzec z optymistycznej strony i wolalbym pokazac polske jako kraj przemyslu, rolnictwa (nie mylic z wiesniactwa), kraj z górami i z morzem (znowu - nie chodzi mi o stragany jak z odpustu, skarpetki do sandałów), nowoczesna architektura (gdzieniegdzie).

Ja tych zdjec za kilka lat nie docenie, bo pokazuja Polske tylko z jednej, gorszej strony. Nie sa obiektywne. Nie sa atrakcyjne wizualnie. Nie wiem jaki byl ich sens.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    allxages: do Twojego ostatniego postu jeszcze dodam. Juz 1000 razy bylo porownanie: zeby powiedziec ze muzyka dody mi sie nie podoba nie musze miec glosu jak Steczkowska.
    Ostatnio edytowane przez Loome ; 13-08-2010 o 11:26 Powód: Automerged Doublepost

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów