Propozycja istotnie nieuczciwa, na zasadzie a nuż się trafi jeleń.
Niemniej, zestaw sprzętu ma niemal zawsze niższą wartość niż suma wartości jego elementów. Tym bardziej że nie wszystkie te rzeczy są jednakowo łatwo "sprzedawalne".
Propozycja istotnie nieuczciwa, na zasadzie a nuż się trafi jeleń.
Niemniej, zestaw sprzętu ma niemal zawsze niższą wartość niż suma wartości jego elementów. Tym bardziej że nie wszystkie te rzeczy są jednakowo łatwo "sprzedawalne".
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Oczywiście że masz racje.Ceny spadają
Ja im podałem maksymalna cenę żeby było z czego zejść
Myśle ze cena nawet ok 2500 zł byłaby do rozpatrzenia,Tym bardziej ze ja nie chciałem tego sprzedać, tylko poznać wielkość dopłaty do wymiany na ich sprzętceniony na (<5 tys).Czy to bedzie 2000czy 2500zł .
Zresztą przyznaje, że może macie racie
Wszak jestem człowiekiem a człowiek jest omylny
Mimo wszystko,choć nie handluje sprzetem kupiłbym sam dwie lustrzanki z pełnym oprzyrządowaniem i dokupionymi dodatkami,pudełkanmi i telezoomem 135-400 APO,lampą za 1000zł.
Ale tak jak powiedziałem .Może sie myle.
Dziękuje wszystkim za wyrażenie własnych opinii
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
A oni w ogóle mają "na codzień" takie sprzęty w ofercie? (chodzi mi głównie o te akcesoria). Bo równie dobrze mogli policzyć oba body, po cenie trochę niższej niż allegrowa żeby im się zwróciło, i w ogóle nie patrzeć na resztę.
I uważam, że się nie mylisz. Jak najbardziej możesz chcieć sprzedać swój własny sprzęt za jego realną wartość. Ale... towar jest wart tyle, za ile ktoś chce go kupić. Z tym, że tu akurat było przegięcie to nikt nie będzie polemizował. Ale z drugiej strony mnie to nie dziwi -- w sensie podejście tego sklepu. Nie maja żadnego interesu w tym, żeby zapłacić Ci dobrą cenę, a wręcz przeciwnie ;-)
Moim zdaniem najlepiej wyjdziesz puszczając sprzęt na allegro albo tu na giełdzie. I potem z gotówką do sklepu.
Chociaż w sumie to nie wiem, czy bym się jeszcze raz odezwała do takiego sklepu, choćby mieli ostatnią piątkę na ziemi. Jak z jednej strony próbują robić takie machinacje, to nie wierzę, że po drugiej też nie kombinują ;-)
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Sklep nie chce kupic 2ch body i reszty. On chce na tym zarobic - kupic a potem drozej sprzedac. A ze sprzet stary - to trudniej sprzedac - zajmuje wiecej czasu, lub zaoferuja ponizszej cenie, wiec zeby marze utrzymac musza taniej od ciebie kupic.
Bez jaj ludzie - jak kiedyś kupowałem nowy samochód za ten który wtedy miałem w rozliczeniu w salonie chcieli mi dać 13 kpln - wystawiłem go na Allegro i na drugi dzień od wystawienia ogłoszenia poszedł za 18 kpln (więc pewnie i tak za niską cenę dałem).
Tak robi _każdy_ sensownie myślący i dyskusje nad zachowaniem tego sklepu są..... naiwne ?
ef 70-300/4-5.6 czyli nie muzeum
super działający po przesmarowaniu bez luzów w niemieckim servisie canona i wymianie ISa
w tym sklepo komisie (a najlepsze że połowa zna ten sklep)
bez gwar 300zł
z gwar 800zł
ja wysmiałem ich oferte, ja tam chyba juz nic nie kupie wole naszą forumową giełde
Watek zamknięty
Sprzęt kupił kolega.
Taniej niż na rynku,drożej niż proponowali...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
oczywiście wątek"zamknięty" z mojej strony
Chętnie poczytam Wasze podobne przygody
Teraz poszukam coś z dwoma cyferkami
Ostatnio edytowane przez artd4 ; 20-08-2010 o 22:25 Powód: Automerged Doublepost
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)