Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: tele na koncerty

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

.. i ze światłem 4, a wszyscy wiedzą, że to ciemno więc obciach...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

a ja moje 70-200/4 i tak uwielbiam :P
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Domyślnie

No to ja się poświęcę i chętnie pomogę każdemu, kto chciałby się pozbyć białego obciachu. Co więcej - zrobię to całkiem za darmo :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

na koncerty zdecydowanie 135/2L,
    to zjada 70-200 na sniadanie obrazkiem

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Parę razy zdarzyło mi się robić zdjęcia na koncertach (choć w zasadzie uważam, że nie da się pogodzić BYCIA na koncercie z jego fotografowaniem) i w każdym z tych przypadków f/2.8, to byłoby ciemnawo.
    I nie chodzi tylko o poruszenie aparatu, ale bardziej o zamrożenie ruchu, który zwykle jakiś tam się odbywa na scenie.

Niektóre zdjęcia na dłuższym czasie mogą wyglądać fajnie (rozmycie i te sprawy), ale już cały reportaż w tym stylu, to będzie lipa - parę zdjęć musi być ostrych.

Używałem wyłącznie 35/2 i 85/1.8 ustawionych na f/2.
    Gdybym posiadał akredytację i mógł swobodnie szwendać się pod sceną, to pewnie wystarczyłaby jakaś 50-tka.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pirx, dobrze mówisz. Fotografowanie (obojętne czym) bardzo koncentruje i przeszkadza w odbiorze. Czasem "wybawieniem" są obostrzenia oraganizatorów, ale nie wszyscy ich przestrzegają. Kiedys konferansjer zagroził, że artysta przerwie koncert, jeśli ktoś strzeli fotę po drugim kawałku. Parę osób tego nie usłyszało (pewnie byli w barze) i...
    Ale koncert/artysta dotrwał do końca.

Domyślnie

Witam. Odświeżam temat, ponieważ także poszukuję tele (do 400D) na koncerty, chociaż dobrze by było gdyby mogło służyć jako obiektyw uniwersalny. Po przeczytaniu tego tematu mam kompletny mętlik w głowie i nie wiem już co wybrać A poza tym mój budżet jest znacznie skromniejszy, bo wynosi ~1600zł.
    Dodam, że to tylko na własne potrzeby, dla własnej satysfakcji, nie potrzebuję profesjonalnych obiektywów.

Z góry dziękuję za pomoc

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A jakie szkła już masz? Może 85/1.8 lub 100/2? Nie tylko na koncerty...
    Z zoomów w tym budżecie raczej ciężko... Chyba, że Tamron 28-75/2.8. Ale może być trochę za krótki. No i AF nie powala, może to być odczuwalne na koncercie...

Domyślnie

Mam zwykłego KIT'a ze stabilizacją i 50mm 1.8. Zależy mi na jakimś zoomie, ponieważ podczas koncertu będę daleko od sceny... Czytając forum zainteresował mnie Canon 70-300 f4, czy to dobry obiektyw?

Uzależniony

Domyślnie

Na ciemniejsze szkła niż F2.8 to nawet nie patrz.
    Przy takim budżecie to jedynie jakaś stałka.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów