Ja to teraz każdą napisaną literę sprawdzam dwa razy czy aby czasem zbyt złośliwa nie jest. A i tak parę razy cztery na pozór niewiniątka jak się zebrały do kupy to wyszło nie tyle złośliwie co i wulgarnie. Ale wyłapałem. Nic po złości nie piszę, zachowuje dystans i powściągliwość. Ale i tak są tacy co wolą poczytać między wierszami zamiast udzielić odpowiedź.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Jak juz pokazywac to przed i po... Wg mnie to co pokazal Michal, to prosto z puchy mozna taki efekt osiagnac, akurat na tych fotach. Pytanie jest inne... Jak baaardzo spier... sa oryginaly ? I ile czasu zajelo ich obrabianie. Z tego wszystkiego wynika ze albo jestes GRAFIKIEM a nie fotografem i poprawia sie nie umiejetnosc focenia. Tonalnosc sceny, 3 wymiarowosc, oswietlenie... Tak to mozna wszystko doprowadzic do perfekcji. I jak na reportaz, to imho sie to ni jak ma... Ale ja sie nie znam ;> A! Roznica to w skorze, blada panna Mloda a Pan Mlody ? Na tej pierwszej focieJezeli 100 zdjec opracujesz w czasie ok miesiaca za ok 3 tys... Moze sie oplaci... hmmm
mógłbym się tłumaczyć, że nie mam czasu, że mam wiele innych zajęć, że nie wszystko można wrzucać ot tak sobie bez uzgodnienia z parą młodą.... ale co tam, Wy wiecie lepiej.
znajomości tematu i technicznej erudycji kolegi Aro70 komentować nie zamierzam.
Ja tam osobiscie mam jedynie do podsycania, czegos czego widac i nie widac...
Czyli wystarczy robic kiepskie ujecia a reszta zalatwi photoszopin... Kilka osob z tego watku ma ciekawy styl zdjec, i jak czytam ze maja zamiar jechac na warsztaty i zaczac robic pod styl Garego... To zatraca to, do czego sami sie starali dojsc... Chyba ze liczy sie kasa, klienci i utrzymanie rodziny... Kilka osob znam osobiecie co pojechalo tylko pod tym wzgledem... Materialnym - "rzemieslnicy" bez wlasnych przekonan. Ale to moje zdanie.
ahahahaha poplułem się , ty to na poważnie pisałeś ?
może i prosto z puchy ale chyba mielonego
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
btw to ilu rawów kleiłeś ? 3 ?
generalnie jest masa roboty żeby tak cały ślub zrobić , 100 zdjęć jeszcze luz ale 200-250 to się robi hardkorek
Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 04-10-2010 o 23:55 Powód: Automerged Doublepost
no comment...