Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: LP-E4 (aku 1D Mk III) - problem z kalibracją

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Zupełnie nie ma sensu do "domowego" użytku. Wszystkie są zasilane z 12V z akumulatora samochodowego lub zasilacza stabilizowanego na 13.8V. Zasilacz też kosztuje - taki, żeby dał 600W nawet sporo.

To są wszystko ładowarki do ładowania baterii LiPo do modeli latających a tych mam bez liku. :-) To co na zdjęciu to tylko mała próbka.

Uploaded with ImageShack.us

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    No mam tego trochę. :-)

e-Station BC6EX,
    e-station BC6,
    iMax B6 Duo,
    Power Peak Tripl3,
    Power Peak Infinity 3,
    Po zestawie ładowarek od razu widać, że modelarz

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja jako modelarz jeżdżąco-latający też mam kilka ładowarek ale moją najbardziej sophisticated jest iCharger 206B. Prąd łądowania maks. 20A i 300W mocy a mieści się w kieszeni. Ładuje oczywiście wszystko co tylko można ładować a do tego co jakiś czas ukazuje się nowy firmware, który nie tylko usuwa błędy ale jest też odpowiedzią producenta na listy życzeń modelarzy.

Domyślnie

W porównaniu z waszymi ładowarkami mój Multiplex Multicharger LN-5014 to zabawka, taka popierdółka

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Miałem tego multiplexa. Jeśli miałby wbudowany balanser do Li-xx to pewnie miałbym go nadal

Miasto
    Zielonki

Domyślnie

Witam
    nie wiedziałem gdzie to podpiąć,
    mam mały problem z akumulatorem do 1d mk3 ( Phottix Titan -zamiennik ), a mianowicie podczas ładowania ( ładowarka LC-E4 orginał Canona) ww aku , proces ładowania zatrzymuję się na 38 % tak podaję stan akumulatora odczytany w body. Ładowałem już tak kilkukrotnie, myślę że już z 6 razy. Sprawdzone na orginalnym aku, ładowarka jest oki. co dalej czy reklamować ww aku u sprzedawcy? ile razy należy ładować aku, aby osiągnęły max wydajność? Na broszurce wg producenta powinno być to 3 - 5 razy.
    1D mk III 17-40 24-105 70-200 100-400 580EX II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Akumulator zawsze powinien naładować się pełna czyli osiągnąć odpowiednie dla danego typu ogniwa napięcie. Body mierząc to napięcie powinno pokazać stan naładowania 100%. Natomiast ile energii wyjdzie z akumulatora to się okaże podczas jego rozładowywania a że napięcie stopniowo spada to body mierząc to napięcie powinno stopniować odejmować %. Jak szybko to napięcie spadnie zależy od rodzaju i kondycji akumulatora. Skoro twój akumulator nie ładuje się do pełna to jest po prostu uszkodzony i nadaje się do wymiany.

Miasto
    Zielonki

Domyślnie

oki, podejdę może wymienią, dzięki
    1D mk III 17-40 24-105 70-200 100-400 580EX II

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów