Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon EF 100 mm f/2.8L Macro USM

Mieszany widok

bikefun
    Guest

Domyślnie Canon EF 100 mm f/2.8L Macro USM

Cześć! Planuję zakupić w miarę przyzwoite szkiełko. Chciałbym wykorzystywać je przy fotografowaniu niewielkich produktów czyli prościej mówiąc "packshotów". Chciałbym aby w miarę możliwości było to szkło na tyle uniwersalne aby zrobić nim fajny portret. Szkło będzie podpięte pod pełną klatkę 5D.

Powiedzcie co myślicie o tym obiektywie?

Canon EF 100 mm f/2.8L Macro USM

Czy macie jakieś doświadczenia w pracy z tym szkłem?

Ogniskowa wydaje się być w miarę odpowiednia, a posiada również MACRO co umożliwiłoby fotografowanie np. biżuterii jeśli takowe zlecenie by wpadło.

Myślę również o TS-E 90mm jednak jest dużo droższe. Mam tym samym dylemat na jakie szkło ze stajni Canon się zdecydować.

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

bikefun
    Guest

Domyślnie

Hmm... dzięki, dzięki. Wszystkie testy mam już dawno przerobione Może jakaś opinia z własnego doświadczenia się trafi

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Bawiłem się krótko tym obiektywem wrażenie robi bardzo pozytywne. Jakoś zdjęć na bardzo wysokim poziomie i gdybym miał kasę, to byłby już mój. Do portretów jak najbardziej nadaje się, szybki AF, fajny bokeh, solidny kawał szkła, Pzdr
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Jeśli odpowiada ogniskowa , to brać. Szkło poza ceną nie ma wad.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Uprawnienia umieszczania postów