Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
Ja robię tak, że całe repo z plenerem to 100-120 zdjęć które obrabiam porządnie i to idzie na odbitki albo do fotoksiążki, że tani jakoś strasznie nie jestem to nie mam ochoty kazać płacić za każdą dodatkową fotę i wrzucam na płytę jeszcze ze 300 zdjęć potraktowane tylko presetami z LR, wtedy każda ciocia znajdzie się na zdjęciu i nie ma problemu, dodatkowo młodzi mogą już za opłatą zażyczyć sobie obrobienia dowolnej ilości z tych zdjęć. Nigdy jeszcze pary nie marudziły na takie rozwiązanie.
pank no to sie ciesz, ze nie miales podpisanej umowy z tymi mlodymi, ktorym ostatnio robilem zdjecia.
niezle by ci zatruli zycie.
u pana mlodego i u pani mlodej w mieszkaniu, w pokojach jedynym zrodlem swiatla to zarowka 15W (cos tam chodzilo o ekologie lol)
do kosciola pojechali 18-to letnim renault 19, lekko podrdzewialym ktory to samochod prowadzil pan mlody.
w kosciele zrodlem swiatla byly standardowe zarowki dajace slabe, zolte swiatlo natomiast z tylu przy organach swiecilo cos zielonego i neonowka ;]
a na sali byly swiatla zolte, zielone i czerwone (te ostatnie to swiatla dj'a), czyli mieszanka dajaca kolor kału.
wygladalo to tak:

zdjecie pogladowe, calkowicie nie ruszane.
dla ambitnych do zassania raw:
http://www.sendspace.com/file/odqrsu
ja poki co nie moge dojsc do ladu z kolorami ze zdjec z wesela.
musialbys pank pamietac rowniez o tym, ze pani mloda nie chciala byc fotografowana z profilu, podczas sesji plenerowej wstydzila sie pocalowac z mezem w miejscu publicznym, w gre nie wchodzily zadne "wyglupy" fotograficzne, nie uznawala zadnego pozowania poza - jak to nazwala - "naturalnym" i na koniec mlodzi sami chca wybrac zdjecia ktore nagram na dvd.