a co sadzice jakby jakas zlocik zrobic gdzies na fajnych widokach kolejowych
a co sadzice jakby jakas zlocik zrobic gdzies na fajnych widokach kolejowych
Canonik 50D +24-105 L+70-200 L F4+430 EXII
Witam
jęli masz jakiekolwiek pytania to napisz na maila do mnie - zajmuje sie fotografowaniem kolei od kilku lat, jestem z krakwoa ozey spoktkac sie i pogadać, polecam ci też spotkania stowarzyszenia miłośników kolei w krakowie szczegóły na stronie : http://www.smk-krakow.kolej.szczecin.pl/
mozesz zajzeć też na stronę:
www.pkp-krakow.prv.pl
grpue dyskusyjna
pl.misc.kolej
tam znajdziesz tez duzo informacjo zwłaszcza przeszukując archiwum grupy
jednak zapewne jesli jesteś MK to znasz powyższe linki
jesli chodzi o problem sokistów to w krakowie nie miałem nigdy jeśli przebywałem na terenie dostępnym dla podróżnych mysle ze na terenach kolejowych np stacja w prokocimiu czy kgz mogą być problemy bo tam cywile wstępu nie maja.
jak masz jakieś pytania to pisz
Piotrek Wolak "trampek"
EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 L + 70-200 4,0 L + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EX
trampek dzieki za linki a ty nalzysz do tego stowarzysenia bo ja naleze)))
Canonik 50D +24-105 L+70-200 L F4+430 EXII
musicie wiedziec ze tereny pkp to sa tereny tzw. zamkniete i rzadza sie odrebnymi przepisami a zawiaduja nimi ministrowie, rowniez jednostki wojskowe to tereny zamkniete... wiec nie ma tu mowy o prawach obywatela gdy zagrozone jest bezpieczenstwo krajutak wiec sa miejsca gdzie mozna wejsc a sa miejsca gdzie cie moga aresztowac...
dla mnie EOT
Co racja, to racja:-D Może tylko nie od razu aresztować, ale na pewno za bezprawne poruszanie się po powszechnie nieudostępnionych terenach kolejowych można mieć poważne nieprzyjemności. W miejscach publicznych, według obecnie obowiązujących przepisów, można kolej fotografować ile kto chce, ale tylko tam. Ale nawet tam trzeba się liczyć z możliwością spisania przez policjantów lub SOKistów, bo służby te mają takie samo prawo nas spisać za robienie zdjęć, jak my mamy prawo te zdjęcia robić.Zamieszczone przez Jac
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
zawsze mozna miec pozwolenie na łazenie po torach na caly krajwtedy sokisci mogo cie "bodnac", ale taki papier wydawany jest tylko osobom zwiazanym z koleja i/lub pracujacym w prywatnych firmach przewozowych ktorych jest cala masa w PL. a wiec mozecie sprobowac sie starac o takie cos
jak ktos chetny zobaczyc jak to wyglada to moge skana zrobic
pozdrawiam maniakow kolejowych