Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: 85/1.8 aberacja

Dopiero zaczyna

Domyślnie

KarolJ wiesz chociaz co to znaczy dpi? i jaka roznica jest widoczna miedzy 72 a 300? chyba w zyciu zdjec nie drukowales

Dopiero zaczyna Awatar KarolJ
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a3915042 Zobacz posta
    KarolJ wiesz chociaz co to znaczy dpi? i jaka roznica jest widoczna miedzy 72 a 300? chyba w zyciu zdjec nie drukowales
    Świetnie sobie zdaję sprawę co to jest DPI, def. z wikipedii - pewnie Ci się przydadzą :
    - http://pl.wikipedia.org/wiki/Dpi
    - http://pl.wikipedia.org/wiki/Ppi
    - i jeszcze ten temat z forum Ci polecam, miłej lektury

Btw. nie mam ochoty zabierać już głosu w tym temacie przy czym z chęcią go sobie jeszcze poobserwuje :cool:

Adiós :rolleyes:
    pozdrawiam całe CB, a w szczególności całą ekipie admino-modów! <3 :rolleyes:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

stary ale Ty ignoranem jestes, nie musisz mi wklejac artow z wikipedii, ktore btw sam wspoltworzylem,

smiac mi sie chce jak czytam takich znawcow jak ty, jak to ze zdjecia 72dpi robia 300, albo z 240 robia 300

Ogólnie "zapis do jpega w rozdzielczości xxx DPI" to po prostu bzdura

Ty chcesz jakąś wielkość odbitki np. 10 cali po dłuższym boku. Żeby mieć 300 DPI musiałbyś miec plik o rozmiarze 10*300 czyli 3000 pikseli też po dłuższym boku

2 metry na 5 metrów też będziesz w 300 DPI drukował/wywoływał?

Rozdzielczość 300 DPI nic nie mówi bo pomiędzy 300 DPI a 240 DPI i tak różnicę widać tylko pod lupą

wiesz ile maja druki w prasie? pewnie cie rozczaruje bo 144DPI

Domyślnie

a3915042, prasa prasie nierówna, w GW np. mamy 240dpi. Acz zgadzam się, że znaczenie ma to raczej znikome;p

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów