na 4 chcialem zlapac af tylko na tego jednego kwiatka, a z tego co widze to ten brak sotrosci to wyniknal z konwersji z uploadu.
dzieki za komentarz i czekam na kolejne wskazowki![]()
na 4 chcialem zlapac af tylko na tego jednego kwiatka, a z tego co widze to ten brak sotrosci to wyniknal z konwersji z uploadu.
dzieki za komentarz i czekam na kolejne wskazowki![]()
najwazniejsze to miec pasje....
hmmmm.... albo moje zdjecia sie nikomu nie podobaja albo jest taka tragedia ze nie ma co ratowac;p![]()
nie szukaj dziury w całym, najlepszym nauczycielem jest autokrytycyzm, ja mógłbym ci powiedzieć, że czasami utniesz kawałek kwiatka, pajączkowi pupę, tu i ówdzie kawał drzewa, czasami czegoś innego tak, że nie mieści się w kadrze w całości a innym razem chcesz ogarnąć wszystko i nie widać co dokładnie cię zainteresowało w danym landszafcie. ot co mogę powiedzieć. strasznie lubisz spokój - słuchać jak trawa rośnie. ustrzel jakiegoś psa, ludzia, coś w ruchu.
poza tym to zapewne nie mam więcej doświadczenia od ciebie i tacy ludzie lubią najbardziej mędrkować.
fotografuj coś co się budzi, zasypia, rodzi, umiera,przyspiesza, zwalnia.
widzisz chyba jest tak aj napisales, spedzam duzo czasu nad fotografia ktora mnie uspokaja, wyciszalubie bardzo lono natury i tak znajduje swoj spokoj
niedawno zakupilem 5d mk1 w super stanie wiec niedlugo w kolejny dzien wolnego sie gdzies wybiore
z gory dzieki za odpwoiedzzdrawki
Mi najbardziej podoba się pierwsze zdjęcie w tym wątku, takie zielone, bez numeru. Ta numeracja jest konieczna jak jest więcej niż 3 fotki
Kadry fajne, ale jak juz ktos napisał przydałoby sie ciekawe, niepłaskie światło w niektórych ujęciach. Nie będę sie wymądrzał bo sam raczkuje w makro, a raczej w karkołomnych próbach jego technicznej realizacji, więc i tak chylę czoła.