pamietaj że nie tylko rozmiar ale jeszcze waga, jak wsadzisz duży sprzet do torby to moim zdaniem autoamtycznie zaproszą
Skąd to wiesz? bo szwagierka pracuje akurat w polsce na lotnisku i nigdy nie słyszałem o czymś takim a o wiele rzeczy pytałem...
Jeżeli sie trzyamasz przepisów to niewiem skad masz mieć dramat, wymiary są podane, waga jest podana, jeżeli coś chcesz dodać ekstra wykorzystując "lukę" słowną w regulaminie a obsługa powieci sory ziom nie lecisz bo masz za duzy i za ciezki bagaż i albo dopłacisz albo nie lecisz... Od ponad 2 lat latajac tymi TANIMI liniami zarówno w UK jak i w PL ani razu nikomu nie kazali dopłacić ani nie było sytuacji nie wpuszczenia na pokład.
według regulaminu 1 sztuka bagażu podręcznego , i to zauwazyłem że my tak mamy że bierzemy wszystko do podręcznego tylko zeby nie zapłacić za bagaż do luku, wielokrotnie widziałem jak to własnie my lecimy (włącznie ze mną) z wypchaną torbą podręczną po same brzegi i na styk wagowy, a inni mała lekka torebka a reszta do luku
, jezeli lecisz na dluzej niz tydz
ten tak zwany stojak posiada wymiary okreslone w regulaminie i jeżeli cos sie nie miesci oznacza to ze jest to niezgodne z wymiarami, wiec przykro mi ale linie lotnicze zaznaczają w regulaminie jak i później w mailu "restrykcje dotyczące bagażu podręcznego"
Moim zdaniem rzecz jest prosta, jest regulamin i go przestrzegasz , jezeli nie , licz sie z konsekwencjami. Nawet wyszukując luki regulaminowe, myślicie że jeżeli bym na tym forum gdzie jest zakaz przeklinania wpisał każdą literę naszego pięknego słowa na K zakończonymi kropkami w stylu C.A.N.O.N to bym nie dostał bana za uzywanie wulgaryzmów?? Kombinuje jak każdy ale potem nie mów ze jest DRAMAT na lotniskach jeżeli nie stosujesz sie do regulaminu