Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 72

Wątek: Ryanair - 5dMKII przewieszony na szyi zamiast bagażu podręcznego

Domyślnie

całkiem niedawno leciałem tymi liniami i bylem świadkiem właśnie takiego zdarzenia, mianowicie koleś mial aparat na szyi i przy bramkach kazali mu go schować, udało sie gorzej juz jak nie ma miejsca.
    A inna przygoda przewieźliśmy do afryki statyw bez pokrowca przyczepiony do plecaka w Hiszpanii przeszło w afryce tez za każdym razem ale za to we Włoszech nie;/ i musieliśmy go wyrzucić;/ wiec osobiście wolałbym schować go do plecaka/torby i tak tez radze.

Domyślnie

Na lotnisku we Wrocławiu leciałem z Ryanair i przyczepiony miałem do plecaka foto statyw Manfrotto. Waga łączna była ponad 15 kg.
    Zapytałem tylko czy nie będzie problemu jeśli statyw mam zamocowany na wierzchu do plecaka.
    Pan odpowiedział mi, że generalnie problem będzie podczas powrotu na lotnisku w Londynie, także w drodze powrotnej, powiedział, żebym sobie zrobił miejsce w bagażu rejestrowanym... On mi prblemu nie robi, ale Anglik już może się czepiać. I tak też było, ledwie schowałem go do walizki.

Domyślnie

ja tez latam czesto Ryanem, najczesciej na trasie East Midlands - Wroclaw, albo Londyn Wroclaw i niestety w kwestii bagazu podrecznego robi sie coraz gorzej, ostro sprawdzaja, mierza, waza, dokladnie ogladaja i tylko szukaja okazji zeby zebrac dodatkowa oplate...
    cos mi sie tam nawet o uszy obilo, ze obsluga dostaje od tego prowizje..
    ja w kazdym badz razie bym nie ryzykowala

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    A linie lotnicze mają różne ksywki. LOT ma ich najwięcej. :-)

Later Or Tomorrow, Lot Of Trouble, Landing On Tempelhof (to z czasów nieodległych)
    SAS to Scandinavian Alcoholic System,
    LuftHansKloss, Luftwaffe,

:-)
    Mnie się najbardziej podobało rozwinięcie nazwy linii SABENA:
    Such A Bloody Experience, Never Again!
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez konapike Zobacz posta
    całkiem niedawno leciałem tymi liniami i bylem świadkiem właśnie takiego zdarzenia, mianowicie koleś mial aparat na szyi i przy bramkach kazali mu go schować, udało sie gorzej juz jak nie ma miejsca.
    A inna przygoda przewieźliśmy do afryki statyw bez pokrowca przyczepiony do plecaka w Hiszpanii przeszło w afryce tez za każdym razem ale za to we Włoszech nie;/ i musieliśmy go wyrzucić;/ wiec osobiście wolałbym schować go do plecaka/torby i tak tez radze.
    Byłem świadkiem podobnej sytuacji w Rzymie. Pan starszej daty miał mały bagaż podpięty do stelaża z kółkami. Pani w Rzymie (Luftwaffe) stwierdziła że ich przepisy nie pozwalają żeby nadać przypięty (nie podręczny !), ale można nadać jako dwa rejestrowe bez dopłat. Może źle zrozumieliście z tym statywem ?

Swoją drogą to ja traumę przeżyłem w egipskim Airbusie do Kairu. Jestem qrdupel, ale Fastpack 250 nie mieścił mi się między nogami i fotelem. Ale się umordowałem. Na szczęście w drugą stronę był identyczny Airbus tyle że Air Austria .

Pozdrawiam...

Uzależniony

Domyślnie

ryan to taki syf ze nawet nie patrze na ich ceny lotow by przypadkiem sie nie skusic, latam do Dublina aer lingusem, mimo ze tani to przynajmniej traktuja pasazera jak klienta a nie bydlo.

To ile mozna wniesc na poklad to niestety podwojna zgadka, dzisiejsze wytyczne + humor obslugi.

Dopiero zaczyna Awatar alkazz

Domyślnie

Więc tak: z Poznania do Edynburga przebieglo wszystko bez zadnych zaklocen, aparat powieszony na szyi, drugi obiektyw w kieszeni kurtki, bagaz minimalnie za duzy i ciezszy - przeszlo wszystko zgrabnie. Powrot to byla katastrofa - Szkocka obsluga mnie przepuscila, pozniej przeszedlem dalej przy kontroli biletow.. ale nagle uslyszalem zza plecow "tego Pana prosze sprawdzic". Za kilka cm torby zaplacilem 150 zl, do aparatu przewieszonego - nikt sie nie przyczepil. Klocilbym sie, mowiac ze sprzet jest tak cenny, ze wkladanie go do jakiejkolwiek torby mogloby spowodowac uszkodzenia .

pozdrawiam!

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Ostatnio na Tegel w Berlinie jakiś czarny leciał z 1D i "lufą" 70-200 - nikt się go nie czepiał ale czarni są w komfortowej sytuacji. Oni zawsze podnoszą wrzask, że rasizm :-)
    Zawsze można udać geja i podnieść wrzask, że dyskryminacja.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Z ostatnich dni - Katowice-Pyrzowice:

i nie ma zmiłuj... wszystko każą pakować do jednej torby, potem na wagę i do "kosza".

Pozdrówka!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P.S.
    I to wsystko już po odprawach bagażowej i celnej jest stosowane przed samym wejściem na pokład.
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 17-09-2010 o 20:35 Powód: Automerged Doublepost
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Z ostatnich dni - Katowice-Pyrzowice:
    te 20cm wlasciwie blokuje wszystkie plecaki foto/laptop
    zamiec to na 30cm i bylo by ok
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów