Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: 5D Mark II - biały listek zasłania matrycę

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ale zanim wyślesz pokaż zdjęcie tego "listka", tzn. nie jak to wychodzi na zdjęciu, tylko jak on wygląda wewnątrz aparatu.
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

OK, rundka za mną. Gwarancja jest na szczęście podbita.

Szczur, ja mam absolutnego fioła na punkcie bezpieczeństwa sprzętu. W życiu nie przeżył większego kołysania niż na mojej osobistej piersi lub w nie najgorszym samochodzie po wertepach plenerowych, choć siedzi wówczas w plecaku Lowepro. Choćbym wróciła o 4 w nocy, nie pójdę spać, póki go nie "wypatroszę", czyt pozbawię akumulatora i karty. Body musiałoby być bardzo marnie zbudowane, żeby uszkodzić się w moich rękach. A jestem tego egzemplarza jedynym użytkownikiem.
    Moja pracownica niedawno miała problem z nowo zakupioną Mark II, w której wypadła matówka miesiąc po kupnie i przed pierwszym plenerem. Drugiej pracownicy w Mark II uszkodziła się sprężynka podtrzymująca akumulator, też około miesiąca od kupna i przy bardzo nieintensywnej eksploatacji. To body jest jakieś dziwne po prostu. Nie wiem dlaczego nie upchnęli całej tej elektroniki w body ze starej 5tki, której czas wystawił już laurkę.

Ale do rzeczy - to jest ten listek w obecnym swoim ustawieniu:
    http://mmgroup.nazwa.pl/listek.jpg

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Moje 5D mk II, 2 sztuki w tej chwili, działają bez zarzutu, a nie certolę się z nimi, wręcz przeciwnie... Może ten model taki perwersyjny jest, że nie lubi delikatnego traktowania?

Ekhm... Wiem, co to, ale straszyć nie będę. Nie używaj aparatu, wyjmij baterię, i oddaj do serwisu :/
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Szczur, nie dręcz. Jeśli masz jakiś pomysł, zapodaj...

Ja też mam w tej chwili 2 sztuki i do tej pory pracowały bez zarzutu. Gdy obydwu "moim" Dziewczynom masowo się posypały, byłam uprzejma wyrazić zdziwienie i zapewnić, że moja noga w serwisie nie postała...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tak, wiem, znowu podwójny (ale skoro edytować nie można..)

Posyłając kuriera do serwisu płacicie za ubezpieczoną paczkę...? Ile mniej więcej coś takiego kosztuje i czy któraś z firm kurierskich jest szczególnie godna polecenia..?
    To już będzie trzeci. Ciekawe, po ilu wywalają z forum 8)

Zapomniałam się "pochwalić", że w tym egzemplarzu od drugiego miesiąca użytkowania miałam jeszcze jeden niewielki defekt - martwą ścieżkę pikselową na wyświetlaczu. Nie był to dla mnie rzecz jasna wystarczający powód żeby wysyłać go do serwisu. Łatwiej by mi było wysłać hipotetyczne dziecko na kolonie niż wypuścić z łap podstawowy sprzęt Niemniej, teraz także poproszę o usunięcie tej usterki.
    Ostatnio edytowane przez nilhi ; 08-08-2010 o 20:30 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nilhi Zobacz posta
    Szczur, nie dręcz. Jeśli masz jakiś pomysł, zapodaj...

Ja też mam w tej chwili 2 sztuki i do tej pory pracowały bez zarzutu. Gdy obydwu "moim" Dziewczynom masowo się posypały, byłam uprzejma wyrazić zdziwienie i zapewnić, że moja noga w serwisie nie postała...
    Tak, wiem, znowu podwójny (ale skoro edytować nie można..)

Posyłając kuriera do serwisu płacicie za ubezpieczoną paczkę...? Ile mniej więcej coś takiego kosztuje i czy któraś z firm kurierskich jest szczególnie godna polecenia..?
    To już będzie trzeci. Ciekawe, po ilu wywalają z forum 8)

Zapomniałam się "pochwalić", że w tym egzemplarzu od drugiego miesiąca użytkowania miałam jeszcze jeden niewielki defekt - martwą ścieżkę pikselową na wyświetlaczu. Nie był to dla mnie rzecz jasna wystarczający powód żeby wysyłać go do serwisu. Łatwiej by mi było wysłać hipotetyczne dziecko na kolonie niż wypuścić z łap podstawowy sprzęt Niemniej, teraz także poproszę o usunięcie tej usterki.
    Doczytaj warunki wysyłki na stronie CSI...jeżeli aparat jest na gwarancji za przesyłkę nie płacisz , koniecznie zaznacz opcję ubezpieczenia , aaa i jeszcze wysyłka tylko DHL ( ale jak pisałem na początku najlepiej doczytaj sama)
    Pozdrawiam

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Pomysł jak pomysł, raczej pewność: To element małego lustra (tego składanego, pod dużym), to maleństwo (lustro, nie ten element) odbija obraz na czuknik af, stąd pewnie początkowy brak AF-u, później się całkiem urwało, AF działa (nie zdziwiłbym się, gdyby nagle powstał lekki FF), ale element "gdzieś" się musiał dostać. No i dostał się w najgorsze możliwe miejsce, bo jeśli bydlaczek podrapie filtr na matrycy, to same części ok 4-5 stówek...
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Szczur, to ma sens. Dzięki.

Fil, na SCI pisze "właściwym kurierem" - mówisz, że to oznacza DHL..?
    http://www.e-csi.pl/pl/wysylka.html

Dziękuję Wam wszystkim.

Nie spodziewałam się takiego szybkiego odzewu, w końcu jestem "nowa".

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No właśnie dlatego, że jesteś nowa, weteranów od razu pod but się bierze
    www.t-jack.pl

Miasto
    Kraków

Domyślnie

To za każdym razem będę się rejestrować na nowo

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nilhi Zobacz posta
    Szczur, to ma sens. Dzięki.

Fil, na SCI pisze "właściwym kurierem" - mówisz, że to oznacza DHL..?
    http://www.e-csi.pl/pl/wysylka.html

Dziękuję Wam wszystkim.

Nie spodziewałam się takiego szybkiego odzewu, w końcu jestem "nowa".
    Na stronie z linku który podałaś http://www.e-csi.pl/pl/wysylka.html kliknij "SPRZĘT GWARANCYJNY" następnie "wybierz producenta" ...Canon:wink: pojawi się strona z wzorem prawidłowo wypełnionego listu przewozowego (DHL)

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów