Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Co mnie sklonilo do Canona(albo i nie)

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Ja kupiłem Canona, bo... nie mam pojęcia. Nikona nigdy, przenigdy nie brałem pod uwagę. Wiedziałem, że ma być Canon i koniec. Wpierw 300D, które ukradli, później 400D, potem 50D które ukradli, w zamian za to... 50D i wreszcie 1D MkIII. Żadnej lustrzanki nigdy nie sprzedałem. Z akcesoriami podobnie. Tylko oryginały Canon. Od obiektywów, przez lampę, po dekielek i muszlę oczną.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

kurcze, ile razy miales pecha do zlodziejstwa. Mam nadziej ze 1D cie nigdy nie opusci :-) z nie twojej checi.

Domyślnie

a ja naprawdę chciałem D70s albo D80

aż pojechaliśmy nad morze na długi weekend. koleś miał ze sobą tak bardzo opluwanego na forach, plastikowego 400D a na nim Tamrona 17-50/f2.8 + 70-200/f4L
    jak zobaczyłem co potrafił ten zestaw to stwierdziłem ,że nie będę brał N i .. kupiłem 400D To co zobaczyłem mi wystarczyło do podjęcia decyzji.
    Na szybki początek w zestawie z kitem a potem zaczęła się moja przyjaźń z Canonem i .. Albertem z HK
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    koleś miał ze sobą tak bardzo opluwanego na forach, plastikowego 400D a na nim Tamrona 17-50/f2.8 + 70-200/f4L
    Wiesz, opluwają Ci, którzy przyczyny nieudanych zdjęć szukają w sprzęcie, broń Boże we własnych umiejętnościach... ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dla mnie te szkla to takie calkiem teges biorac pod uwage ze mam tylko kita.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Gdy kupowałem 5D, wtedy było to jedyne FF w sensownej cenie. Były jeszcze topowe modele C i N, ale jeszcze D700 nie było. Dziś pewnie brałbym D700 z uwagi na AF.

Jeszcze zoomy L-ki f/4 (sensowne gabarytowo) były zachęcające.

Dziś Nikon nadrobiły wszystko z zapasem.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

nie wszystko jeszcze jasne stalki

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    nie wszystko jeszcze jasne stalki
    Tutaj dni Canona są policzone. Nikon nadrabia zaległości w całkiem niezłym tempie, a Canon bawi się w megapiksele. Jeszcze jak się okaże, że każde nowe szkiełko C będzie dużo droższe od poprzedniej wersji (jak w przypadku 70-200 II 2.8 IS - siedzi na rynku już jakiś czas, a cena ani drgnie), to atuty C się skończą.:-|
    30D + szpargały

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Z tymi jasnymi stałkami może być jak z nikim szumem, kiedyś Canon wgniatał N**ona. Teraz Nikon robi mniej szumiące puszki, a Canon leci sobie w kulki wypuszczając 7D -podobno najbardziej szumiącą puszę ze wszystkich swoich.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Canon technologicznie nie stoi w miejscu. Jezeli Nikon pokaze jasne stałki, to canon albo poprawi swoje, albo wyda lepsze zoomy, w ktorych poki co Nikon wiedzie prym.
    Po prostu poki nie musi - nie wydaje nowych wersji. Po co skoro schodzi to co jest

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów