Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Uruchomienie profili po win xp

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ds74 Zobacz posta
    Używam laptopa do którego dopinam monitor crt 21". .....

Oooooooo... trza było zacząć od tego laptopa. :-) A na lapkach jest wogóle możliwe używanie stanowisk "dwumonitorowych"?

Czy na laptopie bez podpiętego monitora zewnętrznego też nie widać ładowania profilu? Na lapku to musi być widoczne. Lapki są prawie zawsze źle zestrojone - za niebieskie.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Oooooooo... trza było zacząć od tego laptopa. :-) A na lapkach jest wogóle możliwe używanie stanowisk "dwumonitorowych"?

Czy na laptopie bez podpiętego monitora zewnętrznego też nie widać ładowania profilu? Na lapku to musi być widoczne. Lapki są prawie zawsze źle zestrojone - za niebieskie.
    Właśnie o to chodzi że nie widać i właśnie jest za niebieski. Soft do ATI Radeon pozwala na dopięcie 2 monitora w trybie pracy 1, 2, 1+2.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Można, nawet na TV można sobie rozszerzyć jeśli ktoś by miał taki dziwny kaprys

Domyślnie

DS74 znalazłeś odpowiedż na swoje pytanie ?? bo mam kurde podobny problem tyle że z ATI mobility radeon 7500 i z monitorem laptopa a nie zewnętrznym. Loader niby ładuje profil ale zmian nie widać. Podrzuciłem mu nawet zupełnie inny profil od innego monitora żeby zobaczyć czy zmiany będą i też nic. I grzebię i grzebię w tym systemie i nic niechce zadziałać jakieś pomysły ?? Ja kalibrowałem Spyderem2PRO

Domyślnie

No i rozwiązałem a właściwie to niewiem czy rozwiązałem bo takjakby samo się rozwiazało ;/ Otóż kombinowałem z 3 dni już z tym wciąż doczytując że z ati są problemy i co by się nie robiło ciężko będzie podczepić do tej grafiki jakiś profil bo wszystko jest czyszczone przez panel sterowania sterownika grafiki. Pewnego razu po tym zresztą jak odinstalowałem ten cały panel sterowania chciałem do niego powrócić instalując go ponownie no i zrobiłem to ... Rzecz jasna zainstalowały się równiez sterowniki no i to cała tajemnica po tym zaczęło działać ... Nie pamiętam już dokładnie czy zainstalowałem te sterowniki czy anglojęzyczne bo i takie i takie ściągnąłem z supportu producenta mojego laptopa ale wersja wydaje mi się że była jednakowa a mimo tego rozmiar sterownika różnił się od tego który zainstalowałem poprzednio. Po raz kolejny więc potwierdził się fakt że problem stanowił sterownik grafiki. Mam nadzieje że Wam pojdzie prościej.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów