Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Zdjecia z ZOO

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

To ja chciałem oficjalnie ogłosić, że mam w galerii zdjęcia z ZOO w Kolonii (EU, Germany). I co mi kto zrobi?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

muflon, z Kolonii to masz spokój. Ale jakbyś miał z Pcimia, to przerąbane - ruskich naślą ;-)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

APRPO opłat to nie wiem od kiedy ale od niedawna została wprowadzona opłata w OGRODZIE BOTANICZNYM (Kraków) za uwaga !!! WNIESIENIE APARATU LUB KAMERY . ( 15 PLN )
    A co gorsza opłata ta nie upoważnia do wykożystania fotek komercyjnie . Żeby je sprzedać musisz się spotkać z dyrektorem i opowiedzieć gdzie, komu, CO , i za ILE masz zamiar sprzedać , na koniec rozmowy oczywiście pan dyrektor skieruje cię do kasy w celu ujszczenia opłaty .

A tak naprawde to ten ogród nie imponuje niczym !!!!
    20D , latarka i jakieś szkło

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    ... I nie wiem czy są na to jakieś konkretne przepisy, ale mój firmowy radca prawny zdoiłby w tym przypadku przynajmniej 500E odszkodowania za jedną opublikowana fotę. I to powołując się na "prawo podmiotowe". Oczywiście, że w ramach zakupionego biletu można do woli "focić" dla siebie, byle nie publikować zarobkowo. To, że instytucje, muzea, ogrody zoo, botaniczne, wreszcie osoby prywatne (nie publiczne) nie dochodzą tych praw wynika po prostu z nieświadomości. I proszę bardzo nie wyzywać mnie od pisania bredni, bo wiem co czynię.
    No cóż, żyjemy w kraju gdzie prawa autorskie, prawa do ochrony wizerunku, wreszcie fundamentalne prawo własności jest powszechnie łamane. Smutne to.
    A mozesz tak dla celow szkoleniowych reszty forumowiczow dowiedziec sie o konkretna podstawe prawna???
    Tak na marginesie spotykalem sie z regulacjami dotyczacymi zakazu publikacji zdjec zrobionych w ramach biletu wejsciowego, natomiast nigdy nie widzialem rozdzialu na publikacje i publikacje komercyjna.
    Prawa do ochrony wizerunku nie mieszalbym jednak do zdjec zwierzat z ZOO .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Palombo, od siebie dodam, że np. w Ojcowskim Parku Narodowym (to tak apropos cen - za wysokich! - w Małopolsce) spotkałem jedne z najwyższych w Polsce opłat parkingowych spośród innych parków. Dodam, że w takim np. Słowińskim Parku Narodowym, który jest moim zdaniem znacznie atrakcyjniejszy niż wcześniej wymieniony, w racji pełnionych obowiązków nie pobrano ode mnie żadnej opłaty. "Małopolska wita Was" i kasuje :neutral:

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

zawsze mozna skorzystac z parkingu na gorze, tam jest darmowy tyle ze dodatkowe 1,5 km trzeba przedralowac. Ale masz racje ceny na parkingu pod ruinami to zdzierstwo.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    "Małopolska wita Was" i kasuje :neutral:
    od razu Małopolska - jeden parking a Ty robisz halo..
    Za wejście do rezerwatu pokazowego żubrów w Białowieży płaci się ososbno za każdy wniesiony aparat, którym chcemy robić zdjęcia (np. za synka z kompaktem płacimy drugi raz, a za córeczkę trzeci. Chojny urzędnik dał jednak możliwość kupienia biletów na aparat cytuję "ulgowy" ).

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PALOMBO
    WNIESIENIE APARATU LUB KAMERY . ( 15 PLN )
    A co gorsza opłata ta nie upoważnia do wykożystania fotek komercyjnie .
    Palombo, pracujesz tam, czy to jest gdzieś jasno napisane kreda na murze? Ja wiem, że w ramach tej opłaty można robić komercyjne zdjęcia ślubne i jak najbardziej je sprzedawać, prezentować itp. - ale może coś sie zmieniło.

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PALOMBO
    APRPO opłat to nie wiem od kiedy ale od niedawna została wprowadzona opłata w OGRODZIE BOTANICZNYM (Kraków) za uwaga !!! WNIESIENIE APARATU LUB KAMERY . ( 15 PLN )
    chyba bym wysmiał w twarz

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    chyba bym wysmiał w twarz
    ... zawrocil na piecie i poszedl do domu... jak sie komus nie podba to nie... kapitalizm.. tylko ze ogrod botaniczny to chyba za nasza kase sie utrzymuje... przynajmniej powinien

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów