To ja chciałem oficjalnie ogłosić, że mam w galerii zdjęcia z ZOO w Kolonii (EU, Germany). I co mi kto zrobi?![]()
To ja chciałem oficjalnie ogłosić, że mam w galerii zdjęcia z ZOO w Kolonii (EU, Germany). I co mi kto zrobi?![]()
muflon, z Kolonii to masz spokój. Ale jakbyś miał z Pcimia, to przerąbane - ruskich naślą ;-)
APRPO opłat to nie wiem od kiedy ale od niedawna została wprowadzona opłata w OGRODZIE BOTANICZNYM (Kraków) za uwaga !!! WNIESIENIE APARATU LUB KAMERY . ( 15 PLN )
A co gorsza opłata ta nie upoważnia do wykożystania fotek komercyjnie . Żeby je sprzedać musisz się spotkać z dyrektorem i opowiedzieć gdzie, komu, CO , i za ILE masz zamiar sprzedać , na koniec rozmowy oczywiście pan dyrektor skieruje cię do kasy w celu ujszczenia opłaty .
A tak naprawde to ten ogród nie imponuje niczym !!!!
20D , latarka i jakieś szkło
A mozesz tak dla celow szkoleniowych reszty forumowiczow dowiedziec sie o konkretna podstawe prawna???Zamieszczone przez kocis
Tak na marginesie spotykalem sie z regulacjami dotyczacymi zakazu publikacji zdjec zrobionych w ramach biletu wejsciowego, natomiast nigdy nie widzialem rozdzialu na publikacje i publikacje komercyjna.
Prawa do ochrony wizerunku nie mieszalbym jednak do zdjec zwierzat z ZOO.
Palombo, od siebie dodam, że np. w Ojcowskim Parku Narodowym (to tak apropos cen - za wysokich! - w Małopolsce) spotkałem jedne z najwyższych w Polsce opłat parkingowych spośród innych parków. Dodam, że w takim np. Słowińskim Parku Narodowym, który jest moim zdaniem znacznie atrakcyjniejszy niż wcześniej wymieniony, w racji pełnionych obowiązków nie pobrano ode mnie żadnej opłaty."Małopolska wita Was" i kasuje :neutral:
zawsze mozna skorzystac z parkingu na gorze, tam jest darmowy tyle ze dodatkowe 1,5 km trzeba przedralowac. Ale masz racje ceny na parkingu pod ruinami to zdzierstwo.
od razu Małopolska - jeden parking a Ty robisz halo..Zamieszczone przez KMV10
Za wejście do rezerwatu pokazowego żubrów w Białowieży płaci się ososbno za każdy wniesiony aparat, którym chcemy robić zdjęcia (np. za synka z kompaktem płacimy drugi raz, a za córeczkę trzeci. Chojny urzędnik dał jednak możliwość kupienia biletów na aparat cytuję "ulgowy").
Palombo, pracujesz tam, czy to jest gdzieś jasno napisane kreda na murze? Ja wiem, że w ramach tej opłaty można robić komercyjne zdjęcia ślubne i jak najbardziej je sprzedawać, prezentować itp. - ale może coś sie zmieniło.Zamieszczone przez PALOMBO
chyba bym wysmiał w twarzZamieszczone przez PALOMBO
![]()
... zawrocil na piecie i poszedl do domu... jak sie komus nie podba to nie... kapitalizm.. tylko ze ogrod botaniczny to chyba za nasza kase sie utrzymuje... przynajmniej powinienZamieszczone przez Venio