Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Zdjecia z ZOO

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

już poruszałem te ten temat ale jeszcze raz: jeśli ktoś zrobi zdjęcie panoramy Tatr, albo schroniska albo pięknego wodospadu i wyda album lub kalendarz, to czemu nie płaci właścicielowi tych dóbr? A architekci robiący zdjęcia budynkom lub elementom fasady i wklejający je później do swpoich projektów na których robią grubą kasę? Nie sprzeczam się jakie jest prawo, sprzeczam się tylko, że nawet jeśli jest tak bezsensowne, to nie jest przez nikogo stosowane a już najmniej przez tych, którzy upominają innych. Gazetowy reporter może zrobić zdjęcie ulicy przy której mieszkam i zarobić na tym kasę, podobnie z budynkami a nawet ludźmi. A "praworządni" straszą ludzi na plfoto.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

To ja chciałem oficjalnie ogłosić, że mam w galerii zdjęcia z ZOO w Kolonii (EU, Germany). I co mi kto zrobi?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

muflon, z Kolonii to masz spokój. Ale jakbyś miał z Pcimia, to przerąbane - ruskich naślą ;-)

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

A jeśli na zdjęciu nie widać w jakim ZOO zostało zrobione (małpa do małpy podobna ) to co wtedy? Jeśli nawet ktoś będzie się chciał przywalić to jak udowodni że to zdjęcie z "jego" ZOO?

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

APRPO opłat to nie wiem od kiedy ale od niedawna została wprowadzona opłata w OGRODZIE BOTANICZNYM (Kraków) za uwaga !!! WNIESIENIE APARATU LUB KAMERY . ( 15 PLN )
    A co gorsza opłata ta nie upoważnia do wykożystania fotek komercyjnie . Żeby je sprzedać musisz się spotkać z dyrektorem i opowiedzieć gdzie, komu, CO , i za ILE masz zamiar sprzedać , na koniec rozmowy oczywiście pan dyrektor skieruje cię do kasy w celu ujszczenia opłaty .

A tak naprawde to ten ogród nie imponuje niczym !!!!
    20D , latarka i jakieś szkło

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PALOMBO
    WNIESIENIE APARATU LUB KAMERY . ( 15 PLN )
    A co gorsza opłata ta nie upoważnia do wykożystania fotek komercyjnie .
    Palombo, pracujesz tam, czy to jest gdzieś jasno napisane kreda na murze? Ja wiem, że w ramach tej opłaty można robić komercyjne zdjęcia ślubne i jak najbardziej je sprzedawać, prezentować itp. - ale może coś sie zmieniło.

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Palombo, pracujesz tam, czy to jest gdzieś jasno napisane kreda na murze? Ja wiem, że w ramach tej opłaty można robić komercyjne zdjęcia ślubne i jak najbardziej je sprzedawać, prezentować itp. - ale może coś sie zmieniło.
    nie wiem kiedy byłeś ostatnio , ale jak byłem ostatnio i pan zobaczył mnie z torbą foto , to udzielił mi takiej informacji .
    Napewno można to nagiąć , bo jak ktoś Ci udowodni że ten kwiatek jest z jego ogrodu a nie z ogródka p.Marysi ??
    20D , latarka i jakieś szkło

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PALOMBO
    APRPO opłat to nie wiem od kiedy ale od niedawna została wprowadzona opłata w OGRODZIE BOTANICZNYM (Kraków) za uwaga !!! WNIESIENIE APARATU LUB KAMERY . ( 15 PLN )
    chyba bym wysmiał w twarz

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    chyba bym wysmiał w twarz
    ... zawrocil na piecie i poszedl do domu... jak sie komus nie podba to nie... kapitalizm.. tylko ze ogrod botaniczny to chyba za nasza kase sie utrzymuje... przynajmniej powinien

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Palombo, od siebie dodam, że np. w Ojcowskim Parku Narodowym (to tak apropos cen - za wysokich! - w Małopolsce) spotkałem jedne z najwyższych w Polsce opłat parkingowych spośród innych parków. Dodam, że w takim np. Słowińskim Parku Narodowym, który jest moim zdaniem znacznie atrakcyjniejszy niż wcześniej wymieniony, w racji pełnionych obowiązków nie pobrano ode mnie żadnej opłaty. "Małopolska wita Was" i kasuje :neutral:

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów