Nadal postępow brak...
4. Niekorzystne - nos został przerysowany, zmarszczki na czole. Tym nas chciałeś zainteresować?
5. Brak ostrosci kompletnie dyskwalifikuje. Dodatkowo wyraz twarzy....
Nadal postępow brak...
4. Niekorzystne - nos został przerysowany, zmarszczki na czole. Tym nas chciałeś zainteresować?
5. Brak ostrosci kompletnie dyskwalifikuje. Dodatkowo wyraz twarzy....
Dzis rano ogarnalem kilka opcji w aparacie i zdjecia wychodza o niebo lepiej. w weekend wyjde troche w plener wiec przy weekendzie cos wrzuce. mam nadzieje ze wtedy bedzie widac postępy. takie pytanie. Mam problemy z ostroscia w niektorych sytuacjach. np w krajobrazie chcialbym zeby cale zdjecie bylo ostre a np w innym zeby tylko kamien. Przy kamieniu zostaje w trybie wielosegmentowym. (jesli zle napisalem nazwe prosze mnie poprawic) i nie wiem co dalej.
Moze wpierw przeczytaj instrukcje aparatu - pisze tam o wielkosci przyslony i o tym jaki ona ma wplyw. Naprawde polecam na sam poczatek.
Tryb pomiaru swiatla (wielosegmentowy czy tez dowolony inny) nie ma tutaj nic do ostrosci.
Pomylił Ci się chyba autofocus z pomiarem światła... Tryb wielosegmentowy nie ma nic wspólnego z ustawianiem ostrości... Poczytaj o sposobach ustawiania ostrości na nieskończoność i o głębi ostrości. Pomiar światła może na razie jeszcze zostaw...
C 30 | C 50D | 8 fisheye | 17-55 | 35 | 50 | 85 |
Instrukcje niestety zgubilem..
Mogł by mnie ktos naprowadzic do tej ostrości?Wiadomo ze w dialogu pewne sprawy lepiej zrozumiem niz opcji czytanej.
http://lmgtfy.com/?q=instrukcja+canon+450D - znalazlem Twoja instrukcje
Ja bym jednak polecała czytanie
W internecie jest mnóstwo informacji na temat głębi ostrości, co to jest, od czego zależy, jak ją wykorzystywać. Trzeba tylko trochę poszukać.
I nie bój się - czytanie nie boli![]()
C 30 | C 50D | 8 fisheye | 17-55 | 35 | 50 | 85 |
I wez moja rade do serca bo to chyba Tobie zalezy na lepszych zdjeciach a nie nam zebys Ty je robil lepsze