skarbniq: nie wiem dokładnie jakiej jakości jest wyświetlacz w A510. Ja dosyć często używam A80 i powiem Ci, że już przyzwyczaiłem się, że wszystko na jego wyświetlaczu wygląda dużo jaśniej niż na monitorze. Może spróbuj jeszcze podłączyć aparat pod telewizor. U mnie, zupełnie nie wiem dlaczego, na TV wszystko wygląda b. podobnie do obrazu na wyświetlaczu aparatu. I nie jest to wina źle skalibrowanego mojego monitora, bo na innych montorach wygląda to podobnie, jak na moim.

Cytat Zamieszczone przez Tomasz83
Ludzie, leczą mnie teksty typu "tak w ogóle to od robienia filmów jest kamera".
No coś takiego...
Zastanów się i przemyśl to sobie, czy jednak nie mam racji???: Powiedzmy sobie szczerze, że możliwość kręcenia filmów aparatem to taki sam gadżet, jak aparat w komórce, czy zoom cyfrowy w aparacie. Mam i jedno i drugie, a tak naprawdę z żadnego nie korzystam. Odkąd mam A80 (a są to już prawie dwa lata) nakręciłem może z 10 filmów i to raczej żeby potestować, co się z tego wyciągnie, niż z prawdziwej potrzeby. Nawet Canony S1 i S2, które nagrywają zdecydowanie najlepsze filmy, nie zastąpią kamery. Jak ktoś chce kręcić prawdziwe filmy, to bez kupna kamery się nie obędzie.;-)