Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Wątek: JAK CZĘSTO formatujecie karty?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A teraz wyobraz sobie sytuacje... karte po przeniesieniu zdjec z powrotem do aparatu na plenerze, ale to juz byly ostatnie zdjecia i nic nowego nie zrobiles a tymczasem... pada ci dysk w Databanku !
    I zdjecia stracone bo je przeniosles.
    Ja formatuje... najczesciej gdy przygotowuje sprzet do robienia zdjec lub tuz przed foceniem - wtedy mam pewnosc ze zdjecia z danej karty sa zgrane i bezpieczne, a nigdy nie usuwam ich od razu z karty po zgraniu.
    Vitez, wszystko moze pasc, nawet w analogach moze sie otworzyc scianka i "wypluc" film. Ryzyko zawsze istnieje, ale czy to jest powod zeby nie uzywac databanku ?
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Vitez, wszystko moze pasc, nawet w analogach moze sie otworzyc scianka i "wypluc" film. Ryzyko zawsze istnieje, ale czy to jest powod zeby nie uzywac databanku ?
    dokładnie, ja podczas 5 tygodni wakacji nie miałem komfortu przejrzenia w domu na kompie czy mi się karta na tanka zgrała i dopiero wtedy jej formatowanie,

był zrzut na tanka i cześć

takie wydziwianie to można robić jak się po południu w niedzielę do parku idzie a nie jak się korzysta z tanka w celu, w jakim został stworzony...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco

Chyba nie zrozumiales.
    Ja nie pisalem nic o powodach uzywania databanka (przeciez sam uzywam), tylko o powodach uzywania opcji PRZENIES w databanku zamiast skopiowac a czyscic karte dopiero gdy jej znowu potrzebujesz/jestes pewien ze zdjecia sa bezpieczne, a nie od razu po zrzuceniu zdjec.

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Chyba nie zrozumiales.
    Ja nie pisalem nic o powodach uzywania databanka (przeciez sam uzywam), tylko o powodach uzywania opcji PRZENIES w databanku zamiast skopiowac a czyscic karte dopiero gdy jej znowu potrzebujesz/jestes pewien ze zdjecia sa bezpieczne, a nie od razu po zrzuceniu zdjec.
    Rzeczywiscie do konca nie zrozumialem, taka sytuacja o ktorej piszesz jest malo prawdopodobna u mnie poniewaz 2 razy zdjecia zgrywam na dysk (databank), pierwszy raz jako "kopiuj" a drugi raz jako "przenies".
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Uprawnienia umieszczania postów