Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 92

Wątek: JAK CZĘSTO formatujecie karty?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    Gdyby kwestią życia i śmierci były dla mnie te 4 sekundy to wolałbym dorzucić z 200 zł na większą kartę :P
    A co jesli w danym, pechowym momencie i na tej wiekszej karcie zabrakeni miejsca? Kupisz jeszcze wieksza. A co jesli i na tej jeszcze wiekszej zabraknie akurat wtedy? Kupisz jeszcze wieksza. A co jesli twoj sprzet nie obsluzy tak duzej karty? A co jesli nie ma jeszcze wiekszych kart?
    No nic... dalej sie bedziesz upieral byle tylko nie formatowac .

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

A ja i tak formatuję kartę po kazdym włozeniu do puszki. W 20d to przy karcie 1GB trwa kilka sekund.
    Weszło mi to w nawyk.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A co jesli w danym, pechowym momencie i na tej wiekszej karcie zabrakeni miejsca? Kupisz jeszcze wieksza. A co jesli i na tej jeszcze wiekszej zabraknie akurat wtedy? Kupisz jeszcze wieksza. A co jesli twoj sprzet nie obsluzy tak duzej karty? A co jesli nie ma jeszcze wiekszych kart?
    No nic... dalej sie bedziesz upieral byle tylko nie formatowac .
    chyba nie pstrykasz zdjec i nie zgrywając je kasujesz..?? więc chyba wyciągasz i zgrywasz a to też trwa i to nie sekundy. mz szybciej jest karte wymienic a chyba nie powiesz że nie ma tylu kart w sprzedaży i że może ci zabraknąć..??

chyba że da się jednocześnie zrzucać nie wyciągając karty i to w trakcie robienia zdjeć..?
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 17-03-2007 o 18:51

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zdjęcia z kart pamięci zawsze zrzucam przez zewnętrzny czytnik kart (szybciej); kartę formatuję zaraz po włożeniu do aparatu.
    Chyba wyrobił mi się taki odruch bezwarunkowy :smile:

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zrzucam czytnikiem i następnie kasuję w aparacie (format robi to samo ale nie chce mi się latać po menu :smile: )

Kiedyś przenosiłem pliki z kart na kompa (move) ale za którymś razem po przeniesieniu straciłem wszystko (i wyszło na Viteza ) - tj. były pliki ale nieczytalne a tych skasowanych na karcie nie udało się odtworzyć :-( . Tak więc od tego czasu robię to w dwóch etapach - kopiuję i jak jest ok - dopiero kasuję.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paul Zobacz posta
    Zrzucam czytnikiem i następnie kasuję w aparacie (format robi to samo ale nie chce mi się latać po menu :smile: )
    A w jakim body? W 20D ustawiam Custom Function nr 11 na 1 i jak juz czyszcze karty to masowo - a za kazdym wlaczeniem menu otwiera mi sie opcja formatowania 8)

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A w jakim body?
    30D

W 20D ustawiam Custom Function nr 11 na 1 i jak juz czyszcze karty to masowo - a za kazdym wlaczeniem menu otwiera mi sie opcja formatowania 8)
    Ja akurat mam ustawione na 0 bo częściej zmieniam format - np. do prób lub serii. Całe karty czyszczę na spokojnie, po zrzuceniu na kompa/CD/DVD i wtedy czas nie ma znaczenia (wolę mieć przygotowane zawczasu czyste). Jeśli w takcie zabraknie mi kart to i tak kasuję pojedynczo te słabsze. Tak więc na razie szybki dostęp do błyskawicznego skasowania całej karty nie był mi potrzebny - ale kwestia gustu i przyzwyczajenia :smile:

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

w 99% format z aparatu przed rozpoczeciem zdjęć
    na karcie z nieusuniętymi fotami
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paul Zobacz posta
    30D
    Ja akurat mam ustawione na 0 bo częściej zmieniam format - np. do prób lub serii.
    Wielkosc/jakosc zdjecia zmieniasz z menu? Podziwiam samozaparcia i polecam sprawdzenie CF nr 1 na 1 8) . U mnie akurat szybki dostep do formatu na koncertach/samolotach to rzecz niezbedna.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zawsze po zgraniu format (Lexar oraz Sandisk III). Karty dzialaja pieknie. 0 bledow

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów