Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Problem z Canon EF 70-200 F/4.0L

Mieszany widok

pawcio1972
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witos Zobacz posta
    Pawcio1972 kup siebie MP3 i problem będziesz miał z głowy
    Trudno jest robić zdjęcia i słuchać muzyki. To mnie rozprasza a poza tym łatwo wpaść pod samochód. Ale dzięki za propozycję. MP3 mam w telefonie.

Cytat Zamieszczone przez sqward Zobacz posta
    pawcio1972: chętnie się zamienię na moją sigmę 24-70
    Dzięki, ale nie skorzystam.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Powinno być stosunkowo cicho. Jednak słychać lekkie szuranie i uderzenia. W stosunku do np. 17-40 L jest zauważalnie głośniej.
    Cicho jest, ale w porównaniu z 28-105 jest trochę za głośno. Czyli rozumiem, że to jest normalka? A szum słychać przy zmianie ogniskowej. Tym się nie przejmuję ponieważ powietrze wewnątrz też musi gdzieś sobie przelecieć aby grupa soczewek mogła zmienić ogniskową.
    Dzięki za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez pawcio1972 ; 10-10-2008 o 16:37 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawcio1972 Zobacz posta
    Czyli rozumiem, że to jest normalka?
    Raczej tak. Jeszcze dla pewności porównaj sobie z innym. Nawet w sklepie. Przecież Cię nie zlinczują jak opiszesz o co chodzi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

pawelec
    Guest

Domyślnie ciężko chodzący zoom w 70-200 F4

Kupiłem parę dni temu na allegro obiektyw jak w temacie.
    I trochę się zdziwiłem czytając wyżej, że pierścień zooma chodzi lżej od focusa.
    U mnie focus chodzi bardzo miękko i płynnie, tak w sam raz.
    Ale zoom chodzi dosyć ciężko i jak chcę wykonać małą zmianę to jakby "przeskakiwał". Chodzi o to, że opór jest na tyle wyraźny, że obrót wychodzi większy niż zamierzony.
    Podczas zoomowanie słychać wyraźnie jak w obiektywie przesuwają się soczewki.

Czy to oznacza, że coś z nim nie tak? Oddać go sprzedawcy, serwisować, czy dać sobie spokój?
    Co o tym myślicie?

Pozdrawiam
    Paweł

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelec Zobacz posta
    Czy to oznacza, że coś z nim nie tak? Oddać go sprzedawcy, serwisować, czy dać sobie spokój?
    Co o tym myślicie?
    Radzę oddać. Mój ma 3 lata i wszystko działa płynnie bez dodatkowych dźwięków, nic nie budzi niepokoju.

Powodzenia, swnw.

Uprawnienia umieszczania postów