Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Problem z Canon EF 70-200 F/4.0L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Hmm.. żeby nie było odejscia od reguły niezakladania nowych wątkow dopisuje sie tutaj:wink: Chodzi o to, że mam zamiar nabyć w/w szkło i martwi mnie pewna rzecz, niby banalna, ale jednak.. Chyba Canon 70-200mm f/4L jako jedyne szkło z czterech L-ek o tych ogniskowych nie ma łącznika statywowego. Podobno może byc to problem, jesli chcemy podiąć go do lżejszego korpusu (w moim przypadku bylby to 450D) waga niby niewymagająca (707g), ale obiektyw swoją długość ma i po pierwsze, że może mocno ciągnąc w dół, a w gorszym przypadku może dojśc do jakiś uszkodzeń (np w miejszcu łączenia statywu z aparatem) Pytanie moje: czy ktos się spotkał z taką opinią, z autopsji zna skalę problemu i ew. zna środki jak temu zaradzić?:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    ew. zna środki jak temu zaradzić?:wink:
    31$ : http://cgi.ebay.com/Tripod-Mount-Rin...d=p3286.c0.m14

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Pytanie moje: czy ktos się spotkał z taką opinią, z autopsji zna skalę problemu i ew. zna środki jak temu zaradzić?:wink:
    Wyluzowac. Ja ten obiektyw zapinałem jeszcze do analogowego EOS'a 300 i nic mu nie było...
    Mocowanie statywowe to jest generalnie trochę zawracanie głowy z tym szkłem...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów