Strona 19 z 32 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 312

Wątek: [Battle] Sergiusz kontra reszta świata ( i okolic)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To może inaczej, przedyskutuje to z innymi modami i zobaczymy.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BRS Zobacz posta
    chwila spokoju bedzie.....

co do "brania" kogos w zamian - jesli trzymac sie ogolnie przyjetych zasad
    to jesli ktos sie zapisal a nie bedzie mogl brac udzialu, to bedzie o 1 osobe
    mnie w battlu i tyle.. takie moje zdanie

a co do udzialu miclesa - jesli ban oznacza utrate praw forumowicza to moja
    interpretacja jest ideantyczna jak macgyvera
    Co racja, to racja, trzymajmy się ustaleń.

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    To może ja napiszę podanie o udzielenie miclesowi dyspensy na te dwa dni aby mógł wziąć udział w konkursie lub zaproponuję przesunięcie daty o dwa dni?
    Takie rozwiązanie jest dopuszczalne. W końcu nie dostał bana w związku z konkursem, tylko całokształtem zachowania.
    C-F-K - forever

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Gdy ktos traci prawo jazdy z powodu ilosci punktow, nikt nie wnika za jakie wykroczenia zostaly one przyznane - szlaban jest na prowadzenie pojazdow.

Nawet jesli osobnik A jezdzil z przepisowa predkoscia i nigdy nie przejechal na czerwonym swietle, a punkty uzbieral tylko i wylacznie za jazde na wlaczonych swiatlach przeciwmgielnych, to i tak w ogolnym rozliczeniu jest tak samo traktowany jak osobnik B, ktory nagminnie lamie przepisy i wpadl jadac o 67km/h zbyt szybko w terenie zabudowanym, dodatkowo wyprzedzal ciurkiem na przejsciu i skrzyzowaniu przekraczajac podwojna ciagla, a do tego w tym samym czasie korzystal z telefonu komorkowego i nie mial zapietych pasow. Dzialania obu skutkuja tym samym - zakazem uczestniczenia w ruchu drogowym jako kierowca.

W przypadku forum szlaban jest na uczestniczenie w jego zyciu, a to moim zdaniem wyklucza branie udzialu miedzy innymi w "potyczkach".

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak wyżej, poza tym jakiekolwiek udzielanie dyspensy tworzy precedens i każdy następny wlezie na głowę "skoro jemu pozwoliliście to i mi też".

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja nie neguje ani nie kwestionuje bana miclesa. Nygus nagrabił sobie to ma to na co zasłużył. Nie będę się odnosił do prawa o ruchu drogowym bo według mnie to trochę mija się z celem. Nie proszę o zniesienie kary ale o skrócenie jej o dwa dni. Takie zwolnienie warunkowe a w przypadku ponownego złamania prawa podwójny wymiar kary. Resocjalizacja jest chyba równie ważna jak i sama kara. Może banita to doceni i całemu forum wyjdzie to na zdrowie? A precedens w tym przypadku będzie trzymał w szachu samego zainteresowanego i przypominał aby się chwilę zastanowił zanim ponownie złamie regulamin.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Resocjalizacja jest chyba równie ważna jak i sama kara. Może banita to doceni i całemu forum wyjdzie to na zdrowie?
    Micles już miał bana. Co go to nauczyło? Bez sensu taka rozmowa...

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Gdy ktos traci prawo jazdy z powodu ilosci punktow, nikt nie wnika za jakie wykroczenia zostaly one przyznane - szlaban jest na prowadzenie pojazdow.

Nawet jesli osobnik A jezdzil z przepisowa predkoscia i nigdy nie przejechal na czerwonym swietle, a punkty uzbieral tylko i wylacznie za jazde na wlaczonych swiatlach przeciwmgielnych, to i tak w ogolnym rozliczeniu jest tak samo traktowany jak osobnik B, ktory nagminnie lamie przepisy i wpadl jadac o 67km/h zbyt szybko w terenie zabudowanym, dodatkowo wyprzedzal ciurkiem na przejsciu i skrzyzowaniu przekraczajac podwojna ciagla, a do tego w tym samym czasie korzystal z telefonu komorkowego i nie mial zapietych pasow. Dzialania obu skutkuja tym samym - zakazem uczestniczenia w ruchu drogowym jako kierowca.

W przypadku forum szlaban jest na uczestniczenie w jego zyciu, a to moim zdaniem wyklucza branie udzialu miedzy innymi w "potyczkach".
    Teoretycznie masz rację, ale w praktyce rzadko który policjant wlepia mandat za jazdę na światłach przeciwmgielnych. Nawiązując do regulaminu Tego forum, czasem mam wrażenie, że jego "policjanci" wlepiają mandaty, posłużę się metaforą motoryzacyjną - za brak użycia kierunkowskazu przy wjeździe do garażu na własnej działce. Żeby nie było niedomówień - nie mam nic do modów i na potrzeby Tego forum "będę używał kierunkowskazów przy wjeździe do garażu na własnej działce"

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    "Młody jest, a jak młody to głupi" - jakiś cytat mi się przypomniał, ale nie mam niestety zbyt dobrej pamięci, więc nie przytoczę skąd...
    Rozumiem modów - nie powinno być pobłażania, za nieregulaminowe zachowanie.
    ALE - mam rozwiązanie.
    Micles wcale nie był jakoś bardzo chętny do udziału w tym bettle'u. Wnioskuję więc, że zrobił to np z sympatii do Sergiusza ;-) czy jakiegoś innego powodu... W związku z jego wykluczeniem z "życia forum" cieszy się pewnie, że nie będzie musiał brać udziału w tej "farsie" i w tym czasie obrobi sobie w spokoju kolejny ślub, czy jakąś tam inną sesję. Myślę, że większą karą dla niego, byłoby jednak zmuszenie go do uczestnictwa w tym battle'u niż jego wykluczenie lub np danie ultimatm: wygrasz - zostajesz, przegrasz - odpadasz z forum... Ale to tylko mój punkt widzenia...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tamten ban był taki trzydniowy można powiedzieć, że takie nic. Nie mniej przyznaję rację. Kara to kara. W sumie z danej mi obietnicy też się nie wywiązał. Jak dla mnie EOT.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jak widać koledzy moderatorzy podzielają moje zdanie. Tak więc 09.09.2010 micles nie może wziąć udziału w battlu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

To może ja napiszę podanie o udzielenie miclesowi dyspensy na te dwa dni aby mógł wziąć udział w konkursie lub zaproponuję przesunięcie daty o dwa dni?
    Trochę by było nie halo.

Strona 19 z 32 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów