To może inaczej, przedyskutuje to z innymi modami i zobaczymy.
To może inaczej, przedyskutuje to z innymi modami i zobaczymy.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Gdy ktos traci prawo jazdy z powodu ilosci punktow, nikt nie wnika za jakie wykroczenia zostaly one przyznane - szlaban jest na prowadzenie pojazdow.
Nawet jesli osobnik A jezdzil z przepisowa predkoscia i nigdy nie przejechal na czerwonym swietle, a punkty uzbieral tylko i wylacznie za jazde na wlaczonych swiatlach przeciwmgielnych, to i tak w ogolnym rozliczeniu jest tak samo traktowany jak osobnik B, ktory nagminnie lamie przepisy i wpadl jadac o 67km/h zbyt szybko w terenie zabudowanym, dodatkowo wyprzedzal ciurkiem na przejsciu i skrzyzowaniu przekraczajac podwojna ciagla, a do tego w tym samym czasie korzystal z telefonu komorkowego i nie mial zapietych pasow. Dzialania obu skutkuja tym samym - zakazem uczestniczenia w ruchu drogowym jako kierowca.
W przypadku forum szlaban jest na uczestniczenie w jego zyciu, a to moim zdaniem wyklucza branie udzialu miedzy innymi w "potyczkach".
Jak wyżej, poza tym jakiekolwiek udzielanie dyspensy tworzy precedens i każdy następny wlezie na głowę "skoro jemu pozwoliliście to i mi też".
Ja nie neguje ani nie kwestionuje bana miclesa. Nygus nagrabił sobie to ma to na co zasłużył. Nie będę się odnosił do prawa o ruchu drogowym bo według mnie to trochę mija się z celem. Nie proszę o zniesienie kary ale o skrócenie jej o dwa dni. Takie zwolnienie warunkowe a w przypadku ponownego złamania prawa podwójny wymiar kary. Resocjalizacja jest chyba równie ważna jak i sama kara. Może banita to doceni i całemu forum wyjdzie to na zdrowie? A precedens w tym przypadku będzie trzymał w szachu samego zainteresowanego i przypominał aby się chwilę zastanowił zanim ponownie złamie regulamin.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Teoretycznie masz rację, ale w praktyce rzadko który policjant wlepia mandat za jazdę na światłach przeciwmgielnych. Nawiązując do regulaminu Tego forum, czasem mam wrażenie, że jego "policjanci" wlepiają mandaty, posłużę się metaforą motoryzacyjną - za brak użycia kierunkowskazu przy wjeździe do garażu na własnej działce. Żeby nie było niedomówień - nie mam nic do modów i na potrzeby Tego forum "będę używał kierunkowskazów przy wjeździe do garażu na własnej działce"
"Młody jest, a jak młody to głupi" - jakiś cytat mi się przypomniał, ale nie mam niestety zbyt dobrej pamięci, więc nie przytoczę skąd...
Rozumiem modów - nie powinno być pobłażania, za nieregulaminowe zachowanie.
ALE - mam rozwiązanie.
Micles wcale nie był jakoś bardzo chętny do udziału w tym bettle'u. Wnioskuję więc, że zrobił to np z sympatii do Sergiusza ;-) czy jakiegoś innego powodu... W związku z jego wykluczeniem z "życia forum" cieszy się pewnie, że nie będzie musiał brać udziału w tej "farsie" i w tym czasie obrobi sobie w spokoju kolejny ślub, czy jakąś tam inną sesję. Myślę, że większą karą dla niego, byłoby jednak zmuszenie go do uczestnictwa w tym battle'u niż jego wykluczenie lub np danie ultimatm: wygrasz - zostajesz, przegrasz - odpadasz z forum... Ale to tylko mój punkt widzenia...
Jak widać koledzy moderatorzy podzielają moje zdanie. Tak więc 09.09.2010 micles nie może wziąć udziału w battlu.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj