Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: transmisja przez USB 20D na gorąco do kompa?

Mateusz J
    Guest

Domyślnie transmisja przez USB 20D na gorąco do kompa?

Witam
    Mam pytanie, czy istnieje możliwość na 20D zapisywania zdjęć bezpośrednio na latpopie wraz z zapisywaniem tego samego na karcie CF?
    Tak sie zastanwiam ze była by to dobra rzecz móc oglądać w niektórych wypadkach zaraz po pstryknięciu zdjęcia na monitorze

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

albo laptop albo CF

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a czemu musisz na gorąco ? , przecież przełożenie karty i zgranie ( lub podgląd ) na laptopa nioe trwa nawet 30 sek.
    20D , latarka i jakieś szkło

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mateusz J
    Witam
    Mam pytanie, czy istnieje możliwość na 20D zapisywania zdjęć bezpośrednio na latpopie wraz z zapisywaniem tego samego na karcie CF?
    Tak sie zastanwiam ze była by to dobra rzecz móc oglądać w niektórych wypadkach zaraz po pstryknięciu zdjęcia na monitorze
    Robię tak od ponad 3 lat na Canonie D60 - w innych tak samo się da. Tyle, że wyłączyłem zapisywanie na CF jednocześnie, bo potrzebne mi są tylko pliki na kompie. Większość zdjęć robię w pionie - więc soft sam obraca o 90 stopni w lewo i zapisuje z odpowiednią nazwą w wybranym katalogu. Świetna sprawa, jeśli klienci wymagają podglądu od razu.
    Trochę boli, że D60 ma USB 1.1 - więc parę sekund trzeba zaczekać na każde zdjęcie (jpeg, maks. rozdzielczość).
    Na dużym monitorze od razu można ocenić oświetlenie, ostrość, wygląd modela itp.
    Jeśli podczas transmisji coś się rozłączy - to zdjęcie zostanie zapisane automatycznie na karcie CF - nie przepada.
    Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Uprawnienia umieszczania postów