Mam skalibrowany - iMac
nie chodzi mi o kolor (kolor nie taki zły) tylko fakture - rozmycie plastik fantastik
pozdr
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Nie oglądam na laptopie i nie o kolorystykę mi chodzi.![]()
Źle się domyślasz, na moim laptopie jest akurat niebiesko. Nawet zielony jest niebieski i do zielonego mu daleko. Dlatego nie oglądam na laptopie.
I te zniekształcenia (Clarity na za bardzo minus i blur) na policzkach Ci się podobają? Bo jeśli Ci sie podobają i uważasz, że tak powinno być, to niech zacytuję ... hmm ... "klasyka": "Czy naprawdę nie potrafisz obrabiać portretów tak, żeby były NATURALNE? Masakra..."
Zaraz pewnie padnie tekst pt.: "To pokaż, jak Ty potrafisz to obrobić". I uprzedzając fakty odpowiem: nie pokażę, bo nie mam potrzeby współzawodnictwa.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
A ja myślę, że ona nie jest "niedojedzona" - to jest po prostu Matka Żywicielka jakiegoś tasiemca![]()
sorki za OT, jakoś tak mi przyszło do głowy :rolleyes:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
spokojnie P. "calamus", każdy ma prawo komentować prace każdego nawet Twoje
Trochę luzu
p.s.
No to ile jest 2+2?
Ostatnio edytowane przez Hom_er ; 20-01-2011 o 19:16 Powód: Automerged Doublepost
Fiu fiu
Witam wszystkich.
Zastanawiam się, czy prócz kalibracji monitorów problem w odbiorze kolorów nie wynika czasem z tego jak my je postrzegamy? Jest podobno takie zjawisko, że poszczególni ludzie widzą nieco odmiennie kolory. Oczywiście to tylko delikatne różnice, ale jednak.
---Moje zdjecia na FB---
Też tak uważam. Ta Pani jest za młoda, żeby ją robić na Irenę Dziedzic w TVP 20 lat temu.
@calamus - wyluzuj. Spartoliłeś i tyle. Wyszło, że ta gałąź z przodu jest ostrzejsza niż oczy i usta. Barwy są z grubsza OK choć niezbyt mi się podobają - nie są naturalne i kropka.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Polemizowałbym z tym co mówisz (a mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem Twoje intencje):
nawet jeśli ktoś nie umie czegoś zrobić, to wcale nie oznacza, że nie umie oceniać innych. Bo czyjeś kiepskie (np. moje) zdjęcia, nie oznaczają, że nie mogę wypowiadać się w kwestii zdjęć innych osób (patrz np. krytycy sztuki, powinni znać się na sztuce - choć jej twórcami nie są).
Za to potwierdzam Twój sarkazm, że ilość postów nie jest wyznacznikiem czyjejś wiedzy, a tym bardziej umiejętności.
Tak, czy inaczej warto komentować, nie warto siać sarkazmem i pieniactwem.
Pozdrawiam :cool:
kurcze, to już się robi OT, mea culpa
Fiu fiu
Nie tylko Ty masz dobry monitor więc wróć na ziemię, prześpij, przejdź z psem i spójrz na swoje "dzieło" świeżym, krytycznym okiem. Sadzisz się na eksperta, w 30% swoich postów kogoś w pretensjonalny sposób pouczasz, a jak widać wyżej, sam nie panujesz nad tym co robisz.
Nie mam pojęcia o twoich kwalifikacjach i doświadczeniu, tym bardziej nie mam ochoty sie niczego domyślać. Po Twojej aktywności na forum widzę, to co juz napisałem wyżej. I tylko tyle. A to niestety za dobrze nie świadczy o Twoich umiejętnościach.Poza tym mam tylko 13 postów na koncie, więc zero doświadczenia...
Jesssu! Czy ktoś mi moze wytłumaczyć, czy ten kretyński argument, podejmowany przez prawie każdego "nowego, z ambicją pozamiatania forum", to sie bierze z mleka matki, czy genetyczne jest?nie wypada mi polemizować z takimi wyjadaczami, którzy mają grubo ponad tysiąc![]()
Ponownie, uprzejmie postuluję do administracji, o ukrycie liczby napisanych postów.
---Moje zdjecia na FB---
A co powiecie o tym?