Pokaż wyniki od 1 do 10 z 472

Wątek: Kolor skóry raz jeszcze

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Mam tylko jedną wątpliwość. Czy rzeczywiście kolor skóry musi być super-duper-bardzo-naturalny.
    Tzn dla mnie ważne jest aby kolor skóry był w miarę naturalny i aby dało się nim sterować tak aby mi sie podobał. I co najważniejsze żeby na podobnych ujęciach(przy tym samym oświetleniu) był taki sam, a nie w 5 różnych odcieniach i kolorach. To jest myślę najważniejsza sprawa

Cytat Zamieszczone przez Paul80
    Czytam i czytam i się zastanawiam, czy mając do dyspozycji tylko ACR, da się uzyskać taki kolor skóry jaki rzeczywiście był??? jeżeli się da, to po co te całe zamieszanie? Jeżeli się nie da, to w takim razie, firmy produkujące aparaty popełniają jakis dramatyczny błąd.
    Też się nad tym zastanawiam, wg mnie czasami nie ważne jaki był tylko jaki ci się podoba i będzie się ludziom podobał-patrz Krzysztof Tkacz i jego śluby. Firmy produkujące aparaty nie popełniają błędów. Aparaty rejestrują kolory( w mniejszym lub większym stopniu) takimi jakimi były, ale czy to się nam musi podobać ? Myślę że nie musi i po to ten topik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doovade Zobacz posta
    Tzn dla mnie ważne jest aby kolor skóry był w miarę naturalny i aby dało się nim sterować tak aby mi sie podobał.
    Wg mnie przykłady jakie podałeś w pierwszym poscie nie mają wiele wspólnego z naturalnym kolorem skóry, szczerze to myślałem że chcesz się dowiedzieć jak uzyskać tak nie naturalny kolor skóry
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doovade Zobacz posta
    Aparaty rejestrują kolory( w mniejszym lub większym stopniu) takimi jakimi były
    Póki co jest tak, że matryce aparatów rejestrują obraz CZ-B. Reszta, w tym także dorobienie barw, to już obróbka komputerowa. Zatem te barwy zależą właśnie od obróbki.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uprawnienia umieszczania postów