z tego co pokazujesz to na miniaturce wyzej i na wczesniejszym zdjeciu kolory sa inne, cos z prolilami pokombinowales a dokładnie z Abobe RBG (zdjęcie było w takiej robione) i sRBG
z tego co pokazujesz to na miniaturce wyzej i na wczesniejszym zdjeciu kolory sa inne, cos z prolilami pokombinowales a dokładnie z Abobe RBG (zdjęcie było w takiej robione) i sRBG
Nic nie pokombinowałem, po lewej "zerowe" wczytanie LR a po prawej moja obróbka. W DPP na starcie też jest u mnie zajebiście pomarańczowe.
Dałem to jako ciekawostkę, że tego pomarańczu to ujmowałem niż dodawałem.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sorry, dopiero teraz zaskoczyłem, że porównujesz foty poprzednie z obecną w oknie LR!!!! To kolejna wersja kombinacji/wariacji, więc nie chodzi mi o ich porównywanie, tylko o to co na starcie i potem...
Ostatnio edytowane przez iREM ; 04-08-2010 o 13:10 Powód: Automerged Doublepost
[QUOTE=sebcio80;849310]obrabiasz tak wszystkie zdjecia za slubu?
To ogólny sposób. Wynik jak widzisz wyszedł mizernie, tym bardziej, że zdjęcie potraktowałeś całościowo, bez maskowania, bez wcześniejszej korekty wyglądu skóry tej Pani.
Michał S.![]()
1 zdjęcie to moja stylizacja na kolor skóry jaki chciałbyś uzyskać
( kilka korekcji i finał na krzywych )
2 i 3 zdjęcie to moja inna propozycja![]()
( korekcje i trochę więcej niż krzywe)
trochę poszły mi detale w rzęsach, myślę że przez to że użyłem kilka swoich gotowców uszykowanych pod moje matryce.
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Jak dla mnie ciut za miękkie, ale PM byłaby pewnie zachwycona!
[QUOTE=sluzalekmichal;849436]chociło tylko o kolor skóry, ja tylko użyłem camera RAW, w PS tylko zmniejszyłem, zresztą ja nie stosuje wygładzania, tu konieczny byłby tylko mały retusz dołu prawego policzka, koło ust, nic więcej bym nie ruszał, wole zdjęcia a nie plastyk ;-)
tomba, pierwsza wersja nawet ok, moze odjal bym troche nasycenia pomaranczowego i bylo by git
A może niech modelka wybierze najlepszy? ;-)
Może się okazać,że modelka zna się lepiej na obróbce i poprawi sobie kolory w jakimś super programie.. Już mnie coś takiego spotkało..
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
moja wersja:
Heniek
No to i moja wersja w minute.