Kolor skóry raz jeszcze
Zwiń
X
-
-
To może i ja wrzucę tutaj mojego RAW'a, nad którym możecie się znęcać do woli (mam na to zgodę osoby fotografowanej)
Chciałem uzyskać podobny kolor skóry jak na poniższym zdjęciu (znalezione w sieci, nie wykluczone, że na naszym forum):
Oto moja próba wywołania RAW'a przy użyciu ACR, Photoshop posłużył mi tylko do zmiany rozmiaru zdjęcia:
Link do zdjęcia
Proszę osoby wstawiające swoje wersje o krótki komentarz dotyczący obróbki.
Pozdrawiam.500D | BG-E5 | T 17-50 | C50 f1.8 | C85 f1.8 | 430EX II
Komentarz
-
...a pokazałeś tej kobiecie cały ten wątek?
i się zgodziła?
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Komentarz
-
Bledzioszka
Zamieszczone przez SirRoot Zobacz wpis
Młodą trzeba po prostu dokarmić. Widać od razu, że jakaś wygłodzona i blada a do tego pewnie jeszcze pali.
Proponuje młodą od-uczyć palić i wreszcie niech dziewczyna coś zje, bo photoshop niewiele tu pomoże.
Kotleta jej jakiegoś czy cuś...
M>S>:-D
Komentarz
-
Zamieszczone przez tomba Zobacz wpis...a pokazałeś tej kobiecie cały ten wątek?
i się zgodziła?
500D | BG-E5 | T 17-50 | C50 f1.8 | C85 f1.8 | 430EX II
Komentarz
-
-
-
...może niech każdy pokaże jakieś swoje zdjęcie, które upodobnił do tego co miał autor wątku na myśli.
Zginie monotonia i temat nabierze świeżości. Myślę, że to lepsze niż robienie mielonego z jednego zdjęcia.sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Wg mnie takiego koloru skóry w rzeczywistości nie ma.Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Komentarz
-
Moim zdaniem (na oko) to pani na zdjęciu "do znęcania" na bardzo podobny kolor skóry do te ze wzroca tylko kontrast tego zdjęcia jest mniejszy. Jak wrócę do domu to może się poznęcam
Komentarz
-
A to moja wersja:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I jeszcze moje pytanie odnośnie kalibracji monitorów. U mnie zdjęcia użytkowników: dangorka i b300 są wręcz fioletowe czy różowawe. Czy ja mam coś nie tak z monitorem czy tak te zdjęcia mają wyglądać? Pytam się ponieważ jakiś czas temu kalibrowałem monitor i zastanawiam się czy jest ok
Komentarz
-
ja tydzień temu także kalibrowałem monitor. jak robiłem to zdjęcie to ustawiłem balans na jaknajbardziej neutralny. Nie chciałem mieć na zdjęciu zadnego zafarbu ;P
Komentarz
Komentarz