Strona 17 z 48 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 472

Wątek: Kolor skóry raz jeszcze

Domyślnie

A ja jestem ciekawy, co Panowie Trzcionka, Małachowski oraz Tkacz wyczarowali by z tej fotki, jako ze posiadaja dosc obszerna wiedze na temat koloru

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Będzie jakiś ranking? ;-)
    Monitorów?

Uploaded with ImageShack.us

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Mam tylko jedną wątpliwość. Czy rzeczywiście kolor skóry musi być super-duper-bardzo-naturalny. Ani monitor ani papier nie oddają wiernie rzeczywistości więc niby dlaczego kolor skóry ma być oddany wiernie. 90% zdjęć w tym wątku jest zaróżowionych do tego stopnia, że się aż niedobrze robi.
    Dodałbym że nie sposób skupić sie na jednym elemencie zdjęcia jakim jest kolor skóry. Choćby kolor włosów: to ewidentne świeże pasemka a że robione są metodą "utleniania" koloru włosów - z reguły włos jasny jest prawie biały.
    Liczy się całość.
    Ja używam próbkowania pipetą w białku oka o ile tylko się da - często kilkukrotnie.
    Wydaje mi się że mamy podobne rezultaty z Januszem - choć nie wiem dlaczego jego zdjęcia widze wciąż ciemniejsze (nie tylko z tej "sesji" ;-)).
    Przy okazji pytanie o "metodę podatkową"
    Czy należy stopniować ustawienie czyli najpierw R, od R - G a od tego G - B czy też liczyć 19% od wartości wyjściowych?

Domyślnie

Dobra, pobawiliście się - teraz ja !

Pewnie naturalne nie jest, ale jeśli chodzi o kolor skóry mi się takie podoba najbardziej

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wickermann Zobacz posta
    Dobra, pobawiliście się - teraz ja !

Pewnie naturalne nie jest, ale jeśli chodzi o kolor skóry mi się takie podoba najbardziej

Wywołane w Ligtroomie tym presetem http://www.zdjeciaslubne.lublin.pl/pani.lrtemplate

po czym obrabiane w Photoshopie. Po pierwsze wyrównanie plam na skórze i szyi przy użyciu łatki lub stempla. Następnie nakładanie różnych kanałów (czerwonego i niebieskiego) w różnych trybach (łagodne światło, nakładka) w celu rozjaśnienia skóry.
    Ostatnio edytowane przez wickermann ; 14-10-2010 o 21:39 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar maxwell61
    Miasto
    Wrocław, Oborniki Śląskie/ Wołów

Domyślnie

Wygląda jakby wytarzała się w pudrze. :]

Nie lepiej od razu zastosować filtr CTO?? Nie trzeba bawić się w PS...

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Chyba mam wrazenie ze za ciemne galki oczne wyszly w stosunku do skory

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maryjan84 Zobacz posta
    Zaryzykuje.. Czy jest ktoś chętny do obróbki mojego rawa http://sendfile.pl/14801/_MG_0644.CR2
    tak aby kolor skóry był zbliżony do tego z pierwszego posta? Każda rada mile widziana
    Jak widać, chętnych było już wielu, wielość spojrzeń i ścieżek obróbki, różne monitory i preferencje.

maryjan84: kolor to sprawa subiektywna, nie zawsze ten właściwy jest dobry, ważne by się podobał.
    A jak ... nie wyjdzie, mówi się trudno i się rzeźbi się aż wyjdzie to czego oczekujemy

p.s. taki mały żart Narzeczona Whistlera
    C-F-K - forever

Domyślnie

[Wygląda jakby wytarzała się w pudrze. :]

Wróć, proszę, do pierwszego postu autora tego wątku, spójrz, jakie zdjęcia podlinkował na wzór, który chce osiągnąć i powiedz, czy one są naturalne ?

Domyślnie

Kiedyś znalazłem stronę fotografa, który oferował obróbki, była zbudowana na zasadzie najedź na zdjęcie bez szopa a zrobi się cud.

Ściągnąłem zdjęcie bez szopa i zrobiłem swoje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 16-10-2010 o 11:44 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Skoro wszyscy maltretują tę pannę młodą, to i ja się przyłącze.

Napisałam "maltretują", bo jak widzę zdjęcia ślubne z wygładzonymi do poziomu playboyowego plastiku twarzami, to sama nie wiem czy oglądam jeszcze zdjęcie żywej osoby, czy może już 35 część Toy Story...

Ja rozumiem, że tu i ówdzie należy rozjaśnić cienie czy czasami zlikwidować wory pod oczami... ale na Boga, jeśli ktoś likwiduje charakterystyczne dla danej osoby cechy (jak np. pieprzyki czy "zmarszczki" mimiczne), to sama się zastanawiam z kogo próbuje zrobić komedię - z uwiecznionego na zdjęciu człowieka, czy może z siebie samego jako fotografa...

Jak dla mnie to w 90% zamieszczonych tu obróbkach nad smakiem foto zdecydowanie góruje smak grafii. A to już przestaje być smaczne w ogóle.

Ale do tylko moje, być może odosobnione zdanie.

Strona 17 z 48 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów