Strona 11 z 48 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 472

Wątek: Kolor skóry raz jeszcze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    A chciałoby Ci się siedzieć nie wiadomo ile czasu nad jednym zdjęciem obsypanym samplerami? Mając do obrobienia całego ślubniaka? Bo mi się nie chce, dlatego poszukuję szybszej metody takiej jak właśnie ten plugin.
    To opracuje swoje profile po prostu.

W większości te automaty o kant tyłka można sobie.
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Bo córka jeszcze ma piękną i młodą ;-)
    Jakiś czas temu zrobiłem mojej mamie super fotkę, stwierdziła że tymtwoimaparatemzamocnowszystkowidać, więc trochę złośliwie zrobiłem wersję totalny, wredny plastik i co usłyszałem? - A zrobisz mi z tego odbitkę?

Tu nie chodzi o to, czy młoda i piękna ;-), ale moim zdaniem, kolor skóry, nie powinien być zbyt agresywnie zmieniany. Oglądając zdjęcia w Waszych galeriach i nie znając prawdziwego koloru skóry tych osób, nie odnosimy się do prawdziwego odcienia skóry i w takim przypadku, obróbka wywiera na nas raczej pozytywne wrażenie. I ciekawi mnie postawione pytanie, czy aby Pani młoda na pewno jest zadowolona, czy po godzinie oglądania dzwoni do Was

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Może mi ktoś wytłumaczyć gdzie ja mam sprawdzić te procenty w kanałach w tej metodzie podatkowej ?

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Może mi ktoś wytłumaczyć gdzie ja mam sprawdzić te procenty w kanałach w tej metodzie podatkowej ?

W ACR masz samplera - klikasz na skórze i u góry wyświetlają się zawartości kanałów RGB. W PS to samo tle, że wyświetlenie jest w palecie info. W PS można sobie zmienić rozmiar obszaru próbkowanego na większy np 5 x 5 average albo 11 x 11....

Procenty liczysz sobie sam

R * 0.81 = G
    G*0.81 = B

Zmiany w ACR są trudniejsze :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    A chciałoby Ci się siedzieć nie wiadomo ile czasu nad jednym zdjęciem obsypanym samplerami? Mając do obrobienia całego ślubniaka? Bo mi się nie chce, dlatego poszukuję szybszej metody takiej jak właśnie ten plugin.
    Dlaczego "nie wiadomo ile czasu"? Wiadomo 2-3 minuty. Czy by się chciało? To zależy od tego ile złotówek się na tym zarabia i ile zdjęć się oddaje.

Pluginy są fajne ale... kosztują. To samo można sobie zrobić samemu profilami lub akcjami.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 05-08-2010 o 17:47 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    W ACR masz samplera - klikasz na skórze i u góry wyświetlają się zawartości kanałów RGB. W PS to samo tle, że wyświetlenie jest w palecie info. W PS można sobie zmienić rozmiar obszaru próbkowanego na większy np 5 x 5 average albo 11 x 11....

Procenty liczysz sobie sam

R * 0.81 = G
    G*0.81 = B

Zmiany w ACR są trudniejsze :-)
    Dzięki że tak szybko.
    Ale myślałem że te procenty się same gdzieś wyświetlają. Jeśli trzeba samemu liczyć to już wiem.
    Ja to sobie kiedyś przeliczyłem na wartości ADOBE. Np. R-238; G-186; B-163 itp.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paul80 Zobacz posta
    Tu nie chodzi o to, czy młoda i piękna ;-), ale moim zdaniem, kolor skóry, nie powinien być zbyt agresywnie zmieniany. Oglądając zdjęcia w Waszych galeriach i nie znając prawdziwego koloru skóry tych osób, nie odnosimy się do prawdziwego odcienia skóry i w takim przypadku, obróbka wywiera na nas raczej pozytywne wrażenie. I ciekawi mnie postawione pytanie, czy aby Pani młoda na pewno jest zadowolona, czy po godzinie oglądania dzwoni do Was
    No właśnie dla mnie w tym jest problem, że nie ma prawdziwego koloru skóry. Tak samo jak nie ma prawdziwego koloru. Dopóki nie masz drugiej osoby do porównania nie ma stałego koloru.
    Przykład: zrób dziewczynę w nocy przy świecy, zrób dziewczynę nad górskim potokiem o zachodzie słońca i zrób dziewczynę w zielonych jarzeniówkach hipermarketu. Żeby doprowadzić do "normalnego" koloru skóry musisz ten kolor nienaturalnie zmieniać. Nasze oko szybko "przywyka" do np. zielonych warunków i już nam to nie przeszkadza, w rzeczywistości NATURALNYM i PRAWDZIWYM w tej sytuacji jest kolor zielonkawy, bo takie światło odbija ta twarz. O witrażach w niektórych kościołach już nie wspomnę...
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Moja propozycja:

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

czemu nie...
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Fajny wątek. Sporo fantazji w obróbce, czasem zbyt dużo. Myślę jednak, że skóra nie może w każdym świetle, dla każdego człowieka wygladać tak samo. Skóra kobiety powinna wygladać ładnie, ale nie każda kobieta to Krzysia Drohojewska.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

chociaz jasniejsze fajniejsze.. wiecej życia w tym
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Strona 11 z 48 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów