Dokupiłem przed wczasami 17-55mm (gdyż wcześniej kupiłem kitowy 17-85mm razem z body). Polecam ze swej strony szczególnie 17-55mm. Był teraz ze mną w Egipcie i na razie nie stwierdziłem łapania kurzu. Pierścień ostrości chodzi z wyczuwalnym oporem, tubus nie wysuwa się. Po kupieniu założyłem od razu filtr ochronny (UV). Na świetle 2.8. naprawdę jest już ostry. Jednak wcześniej w C50D musiałemi wykonać mikrokalibrację (+5) obiektywu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dokupiłem przed wczasami 17-55mm (gdyż wcześniej kupiłem kitowy 17-85mm razem z body). Polecam ze swej strony szczególnie 17-55mm. Był teraz ze mną w Egipcie i na razie nie stwierdziłem łapania kurzu. Pierścień ostrości chodzi z wyczuwalnym oporem, tubus nie wysuwa się. Obudowa nie jest taka plastykowa jak to się o niej pisze w obiegowej opinii. Po kupieniu założyłem od razu filtr ochronny (UV). Na świetle 2.8. naprawdę jest już ostry. Jednak wcześniej w C50D musiałemi wykonać mikrokalibrację (+5) obiektywu. Dla mnie solidny produkt, w cenie L-ki, trochę za drogi, ale jeśli 15-85mm kosztuje 2.500,- zł to 700,- zł więcej które dalem jest jeszcze akceptowalne.