Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Kupno aparatu - porada.

Domyślnie Kupno aparatu - porada.

Witam nie zbyt się znam na aparatach ale upatrzylem sobie 3 modele i chcialbym abyście wy, użytkownicy powiedzieli ktory najbardziej oplaca się kupić.
    Co będę fotografował? Miasto / Architektura, Przyroda / Makro, Sport / Akcja, / Street, Krajobraz / Podróże, Człowiek / Portret, Akt, Inne

Canon sx20 is
    Canon 400d
    Canon 450d

Pozdrwiam i czekam na szybka odpowiedz

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A masz już jakieś obiektywy do tych zdjęć przyrody, portretów, architektury, sportu itd, itp. Bo jeżeli nie to wybór aparatu to Twój najmniejszy problem.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Z tych co wymieniłeś to Canon 450d
    Ale powtórzę z kolegą...najważniejsze są szkła !

Domyślnie

Nie, nic a nic nie mam. Wszystko w swoim czasie się dokupi a na razie to z KIT'a bym korzystał ;/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Po konsulatacji z kolega fotografem doszedłem do wniosku ze na razie dobrze bedzie kupic sx20 poniewaz dopiero zaczynam z fotografowaniem tak na powazniej, an razie to tylko jakeis eventy, imprezy rodzinne i to cyfrowka.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 02-03-2012 o 10:56 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Canon sx20 is to bardzo fajny aparacik i powinien być OK na początek,
    jeśli nie masz wielkiego "parcia" na lustrzankę.
    Poleciłem znajomej jakiś czas temu i jest wniebowzięta jakością, szybkością...
    Czasami jeździmy razem na wycieczki i jak potem widzę jej fotki (porównując z moimi)
    to sam jestem zaskoczony tym co ten sprzęcik produkuje.
    Jeśli po jakimś czasie będzie cię ograniczał, to wtedy...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Całkiem słusznie.
    Dla osoby zaczynającej przygodę z fotografią to wg mnie najlepsza droga. Ja też zaczynałem od kompakta. Kupiłem sobie kiedyś nowego (świeżo w sprzedaży) Kodaka DX7590 i jednego tylko żałuję... że się go pozbyłem po kupnie lustrzanki :-(
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 02-03-2012 o 10:59 Powód: Wycięty cytat z ogłoszenia poza Giełdą

Zablokowany

Domyślnie

wpierw trzeba nieco sie dowiedziec co w trawie piszczy i przeczytac pare ksiazek by sie brac za lustrzanke; no chyba ze chodzi o szpan to wtedy przepraszam najmocniej

Początki nałogu

Domyślnie

sx20is w łapach nie miałem. Kompakt warto mieć, ze względu na jego gabaryty, bo lustra wszędzie ze sobą wlec nie będziesz. Ale jeśli chcesz się bawić w fotografowanie, kompakt jako jedyny aparat nie jest najciekawszym rozwiązaniem.
    400d mam. Generalnie zadowolony z niego jestem.
    450d lepszy od 400d, myślę że jeśli możesz sobie pozwolić, to warto dopłacić do niego.
    Ot taki złoty półśrodek, bo rozrzut tematyczny sobie obrałeś spory.

Awatar mastal23
    Miasto
    KrK & Lublin

Domyślnie

400d i dobre szkła ;-)

Dopiero zaczyna Awatar grsi
    Miasto
    szczecin

Domyślnie

jeśli miał bym polecić to kup 1000D jest lepsza od 400- setki i tańsza a dynamika jest w nim super a że tani to lepiej więcej kasy wydać na dobre szkło o standardowych parametrach ogniskowej np tamron 17-50/2,8 jeśli chodzi kompakt ultrazoom to podejrzewam że szybko go sprzedasz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów