Nawet więcej. Cokin 164 to 2 wg dokumentacji - około 1.5-1.7 mierzone światłomierzem na szarą kartę. Hoya identycznie.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Mówie oczywiście o circ-polar.
Janusz
Nawet więcej. Cokin 164 to 2 wg dokumentacji - około 1.5-1.7 mierzone światłomierzem na szarą kartę. Hoya identycznie.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Mówie oczywiście o circ-polar.
Janusz
Panowie - albo mi sie wydaje albo schodzimy z tematu??![]()
5D + L
najlepiej samochody wychodza na zdjeciach z nizszej perspektywy powiedzmy z wys polowy szyby...tak zeby dach byl linia a nie powierzchnia... no i oczywiscie kola skrecone tak jak bys stal na zew. zakretu... najlepiej sobie pdpatrzec zdjecia klasykow np.
http://images.google.pl/images?q=she...al&sa=N&tab=wi lub
http://www.autoracing1.com/MontyM/20...toShowPics.asp
Teoria to fajna sprawa, ale praktyka jest stopien wyzej...Zamieszczone przez Jac
...
mam polara, używam polara, robilbym samochody z polarem!
Na takie imprezy biore zazwyczaj najjasniejsze szklo. Nie uzywam zadnych filtrow zeby swiatla miec jak najwiecej. Jezeli mozna wnosic to biore statyw. Przy ustawianiu parametrow patrze na najbardziej jasna czesc obiektu i tam punktowo mierze swiatelko i od tego zaczynam. Wszelkie odblyski mi nie przekszadaja zbytnio bo wg. mnie wypucowane blyszczace autko oddaje klimat takich imprez. Nie uzywam lampki bo musialbym ich miec chyba z 5 zeby osiagnac efekt. Jezeli chcesz koniecznie z lampa to na kablu i oswietlaj z innej osi niz obiektyw - moze cos fajnego wyjdzie. Ponizej kilka takich fotek z ostatnich lat.Zamieszczone przez borkomar
Załącznik 601
Załącznik 602
Załącznik 603
Załącznik 604
Załącznik 605
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
zdjecia jak zdjecia ;-) ale te samochody :-)
Czyli czeka mnie noszenie statywulipa bo zanim sie rozstawie to juz mnie załonia.W Naszym Karju jest nieco inaczej - wiecie mniejsze pomieszczenia i ciasno jest
![]()
![]()
5D + L
A czy robiles samochody z polarem? Bo to zmienia zasadniczo postac rzeczy. Chciec to mozesz je robic i na f22 iso 100 z reki, ale czy sie da to juz inna sprawa. To nie widoczek gdzie masz kilometr kwadratowy na rozwalenie sie ze statywem i nie miejsce gdzie mozesz wjechac tirem ze sprzetem. Tam wszystko jest znacznie ograniczone.Zamieszczone przez Jac
...