Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Zamiana Pentaxa k-x na ?

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie

troche szkoda mi wymieniac 3 miesieczny aparat na cos co nawet nie ma kawalka gw :P juz mam taki metlik w glowie jak przy kupnie kixa... ehhh

chyba bede musial namierzyc kogos z lodzi z 40d i pomacac go bo w sklepach juz go chyba nigdzie nie ma;/ jakby mi sie trafila uzywka w dobrym stanie z malym przebiegiem chyba lykne

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    troche szkoda mi wymieniac 3 miesieczny aparat na cos co nawet nie ma kawalka gw :P juz mam taki metlik w glowie jak przy kupnie kixa... ehhh

chyba bede musial namierzyc kogos z lodzi z 40d i pomacac go bo w sklepach juz go chyba nigdzie nie ma;/ jakby mi sie trafila uzywka w dobrym stanie z malym przebiegiem chyba lykne
    Pomacać to możesz i 50D - fizycznie prawie to samo.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

a co myslicie o wymianie n 500d? jak tam wyglada sprawa z af?

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Wiesz, takie wymiany mają sens, gdy dają jakiś postęp, rozwój. Sam miałem Pentaksa, zmieniłem na 40d (bo lepszy AF) i perspektywa FF(teraz mam 5d). Zastanów się jakich szkieł potrzebujesz, bo dostępność używek w P jest słaba, fakt, ale jak się chce, to się kupi. Szumy z puszek APS-C to K-X ma akurat najniższe, lepiej będzie tylko na FF. Ergonomia - cóż - Pentax też ma lepszą, zwłaszcza w półprofesjonalnych puszkach (40-50d vs K-7). Ale ceny szkieł w C zdecydowanie niższe a AF lepszy. Reasumując - jeśli zmieniać dla AF i tańszych szkieł - serie xxxd Canona bym sobie odpuścił. Poszukaj 40d / 50d nie przejmując się gwarancją.
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

gwarancja fajna sprawa... ale podejdź do tego inaczej... jak ktoś w rocznym czy 2-letnim sprzęcie ma przebieg ok 5000/10000 to 1.puszka sprawdzona 2. niewiele zjechana... a cena połowę niższa... sam 2 puszke kupiłem używaną właśnie z tego względu żeby nie przepłacać a zapodać sobie w miarę nową zabawkę w cenie .... 40% niższej
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Ja jestem podobnie jak większość (jeśli nie wszyscy) za 40D. Sam popatrz jak przedstawiają się oferty na Allegro.

Dopiero zaczyna Awatar polon
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ja miałem samsunga gx10 czyli pentaxa k10d. Przeszedłem na canona 7d. I powiem tak... użytkowanie, ergonomi i intyicyjna obsługa w tym moim samsungu miażdżyły! Wszystko to kwestia przyzwyczajenia ale ...to łyżka dziegdziu w canonie. Ja bym sie powaznie zastanowił na nikonem d90 - funkcjonalnosc wydaje mi sie z pentaxa skopiowali pare dekad temu wiec bedzie dobrze. A co do puszek w stylu 500D - człowieku, tak małego wizjera to nie życzyłbym nawet najgorszemu wrogowi. W moim samsungu miałem wiekszy niż teraz w 7D :/

moja rada jest taka żeby nie kupowac nic w sytlu 500d, jesli juz to 40d ale rozważ też nikona d90 i daj sobie spokój z d5000

Domyślnie

kurde ale mnie przekabaciliscie na uzywke ehhh ;] jesli uzywka to faktycznie chyba bede mierzyl wlasnie w d90 (zawsze go chcialem ale drogie bydle bylo/jest;/) ewentualnie to 40d albo przespie sie jeszcze ze 3 nocki i dojde do wniosku ze af w kixie mimo wszystko nie jest tragiczny a szkiel nie bede kupowal niewiadomo ile wiec... ehhh ide poogladac allegro;]

Dopiero zaczyna Awatar polon
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

jesli chcesz zostawic kxa to rozejrzyj sie za 70mm f2.4 limited. Ja miałem to szkło - super sprawa, w ogóle lmitedy pentaxa są super. Dostepnosc jak pisałes - może nie jest najlepsza ale używke kupiłem bez problemu, sam potem sprzedałem za 1450zł. A cena jak za taka jakosc jest naprawde korzystna. Monitoruj dział giełda na pentax org pl

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Szkiełka Pentaxa mają rewelacyjną jakość optyczną (uogólniając), ale niestety z jasnością już gorzej.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów