Ja się ciągle pytam o termin ostateczny ...
Ja się ciągle pytam o termin ostateczny ...
no comment...
Lepiej te 60 zdjec. Jesli bedzie 60 to ja sie pisze.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
To może PW?
Tu jest wątek-ustawka. Proponuję zatem się ustawić i mieć to z głowy.
1) Czy wszyscy zgadzają się na równo 60 zdjęć? Czy może 40-80? Czy może max 60 i bez dolnego ograniczenia?
2) Kto ostatecznie się battle'uje?
3) Kto chce jakiś dłuższy termin? (bo ja mam foty już pstryknięte i jestem po wstępnej obróbce, także w tydzień bym się wyrobił)
Ustalmy termin na 30 sierpnia , bo chętnie bym dostrzelił do tego plener , ale muszę poczekać aż wrócą z wyjazdu , a plener chyba wyjazdowy więc potrzeba czasu. Poza tym i tak dopiero co dziabnąłem przygotowania.
Zdecydowanie wszyscy wrzucają równą ilość zdjęć. Tego się trzymajmy. Lista już jest. Powiedzmy że do 10 sierpnia chętni wziąć udział mogą dopisywać się , później zamykamy , nie ma co przesadzać też z ilością osób.
ps. Oddałem na penie te zdjęcia . Dostaną też fotoksiążkę z wybranymi , oglądali na kompie zdjęcia.
no comment...
Skromnie proponuję - jako być może jeden z oceniających Wasze prace - dajcie po max 20 prac. Jeśli chodzi o mnie to wystarczy w ocenie sposobu patrzenia, talentu, zaangażowania i możliwości czy jakości obrazka.
Lepszy większy niedosyt niż niewielki przesyt.
Na to trzeba popatrzeć i decydować a nie oglądać.
"Obraz jest to fragment natury widziany przez temperament twórcy"
30 sierpnia, 60 zdjęć, 800pix bez ramek.
1. micles
2. Pawel_G
3. MM-architekci
4. witoldk
5. hanyzewski
Cichy, może jednak?
Dlatego w tym wątku piszę. Wyrażam swoją opinie, ponieważ prawdopodobnie będę głosować na któryś zestaw i dlatego zaproponowałem ramy ilościowe, na podstawie klasycznych rozwiązań. Myślę, że od lat dobra fotografia opiera się na odpowiedniej selekcji i do oglądania daję się ściśle ograniczony materiał.
Sami sobie wybierzecie warunki battle a ale miejcie też na względzie głos ludu
ad.1) Znowu wam się wpierniczę- żeby było w miarę sprawiedliwie to nie może być zbyt dużego rozstrzału ilości zdjęć.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak widać nie tylko ja jestem za dobrą selekcją![]()
Ostatnio edytowane przez magart ; 04-08-2010 o 11:45 Powód: Automerged Doublepost
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
IMHO tu nie chodzi o to by pokazywać wszystko. Cały reportaż zostawcie dla siebie. Wybierzcie to co wg Was najlepsze. Jak wspomniałem do rzetelnej oceny tego typu prac wystarczy esencja.
Lepiej mniej, ale lepiej. — Włodzimierz Lenin.
Ale zrobicie jak wolicie. Czekamy na prezentacje.
"Obraz jest to fragment natury widziany przez temperament twórcy"