Strona 12 z 25 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 245

Wątek: [battle] Reportaż Ślubny

Domyślnie

słuchajcie - co to za zawody, jeśli jeden odda 60 dobrych kadrów reporterskich, a drugi 30 repo + 30 plener ? co to za sprawdzian ?

własnie o to chodzi, żeby wybrać 60 repo i NIE zanudzić... to wyzwanie.

trochę mnie to śmieszy - piszecie że oddajecie klientom po 300 fot a tu nie chcecie dać 60 ?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Proponuję nie odpowiadać z agresją tylko poczekać na zdanie reszty chętnych i zadecydować demokratycznie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Proponuję nie odpowiadać z agresją tylko poczekać na zdanie reszty chętnych i zadecydować demokratycznie.
    nie no, nie chciałem nikogo urazić....

OK, czekamy na zdanie innych.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

nie chce mi sie czytac 12 stron w skrocie moze ktos opisac o co chodzi, bo bym sie przylaczyl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rudek5 Zobacz posta
    nie chce mi sie czytac 12 stron w skrocie moze ktos opisac o co chodzi, bo bym sie przylaczyl
    dobre

:-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez witoldk Zobacz posta
    W takim razie odpadam z zabawy. Nie będę zanudzał oglądających tylko reportażem.
    Przejrzałem jeszcze raz temat i ustalenia były takie, że 60 fotek i nieważne z plenerem czy bez. Jak ktoś nie ma pleneru to jego sprawa.
    ale ocenianie dwóch zestawów - jednego sam repo a drugiego z plenerem mija się z celem..... bo repo i plener to zupełnie inne bajki. - według mnie.

poza tym 60 fot REPO to nie lada wyzwanie, kadry muszą być naprawdę dobre.

Wygra ten, który będzie miał najciekawsze kadry, niepowtarzające się motywy, różne punkty widzenia. Obróbka będzie miała mniejsze znaczenie - dobre, reporterskie mięcho samo się obroni.

witoldk: byłem u Ciebie na blogu, i jakoś się nie zanudziłem, a obejrzałem dużo fot....
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 04-08-2010 o 14:12 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rudek5 Zobacz posta
    Przez wielu niepotrzebnych tutaj użytkowników prosty temat ustawkowy rozrósł się do 115 postów. Streszczać nie ma w sumie co, bo ostatnie 5-10 postów mówi samo za siebie.

STRESZCZENIE

Robimy battle'a ślubnego.

-Reportaż + plener (jeżeli ktoś czegoś nie ma/nie chce dać, to może dać bez)
    -60 zdjęć (jeszcze nie do końca ustalone czy wliczony jest w to plener, czy 60 repo + ileś (20?) plener)
    -800pix, bez ramek (żeby był jak najbardziej jednolity sposób prezentacji zdjęć)
    -foty na jednym serwerze (się załatwi jak już będzie wiadomo ile ma to ważyć itp)
    -watermark/logo canon-board/inne w celu zabezpieczenia się przed kradzieżą (też nieustalone)
    -liczba opcji w sondzie = liczba uczestniczących + 1 ("nie głosuję bo zdjęć jest za dużo")
    -termin do 30 sierpnia (plener MM-architekci, którego para wyjechała na wczasy)

Domyślnie

-termin do 30 sierpnia (plener MM-architekci, którego para wyjechała na wczasy)

to mnie jakoś rozbawiło
    :-)

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ale ty nie liczysz się ze zdaniem innych, nie potrafisz poprowadzić dyskusji na Forum. Jaki to problem określić ilość zdjęć pomiędzy jednym a setką. Od jednego do stu. Jaki to problem? Do battla chcą stanąć osoby preferujące różne style pracy a ty im narzucasz własną wolę.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jakie style , stylem jest ilość zdjęć ? No bez przesady już... zaraz się okaże że większość oddaje 30 zdjęć więc ma problem wybrać 60 ... pewne zasady chyba mogły by być jednolite.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Moim zdaniem 60zdjęć i jeżeli ktoś chce dać samo repo to daje samo repo, jak chce z plenerem to z plenerem - jego sprawa jak zostanie odebrany materiał przez głosujących. Możemy ew. wprowadzić ogranicznik typu z plenerem ale maks. 15fot z pleneru.

Można przygotować jakieś specjalne logo typu: "wielki battle ślubny Canon Board" i jak już będą wyniki to nie usuwać zdjęć tylko podpisać sety nazwiskami i rozpropagować na świat

P.S.

pozwolę sobie uzupełnić listę :

30 sierpnia, 60 zdjęć, 800pix bez ramek.

1. micles (accepted)
    2. Pawel_G
    3. MM-architekci (accepted)
    4. witoldk (accepted)
    5. hanyzewski (accepted)
    6. Cichy?
    7. Ja
    sorry michał ale spóźniłeś się 3posty i ok.20min bo 7 to jestem ja :-P

Także:

30 sierpnia, 60 zdjęć, 800pix bez ramek.

1. micles (accepted)
    2. Pawel_G
    3. MM-architekci (accepted)
    4. witoldk (accepted)
    5. hanyzewski (accepted)
    6. Cichy?
    7. Goomis (accepted)
    8. michal_sokolowski
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 12 z 25 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów