Myślę, że od lat fotografia ślubna opiera się na oddawaniu >=100 zdjęć na płycie (u mnie coś około 300) + do tego album/fotoksiążka z liczbą zdjęć odpowiadającą parze. (u mnie różnie, od 100 do 250). Myślę więc, że obrzezanie liczby do 60 jest już i tak dużym krokiem kompromisowym pomiędzy ludźmi chcącymi zdjęć 20, a tymi którzy chcą zdjęć 100.
Możemy sobie tak walić argumentami w nieskończoność, bo moim zdaniem obie konwencje liczbowe mają swój sens i żadna opcja nie wygra, ale nie to chyba chcemy robić, a tylko w końcu ustalić ostateczną wersję.
Zatem, jako że zakładałem wątek ustawkowy i większość startujących zgodziłaby się na 60 zdjęć - przyklepuję ostatecznie : równo 60 zdjęć, ni więcej, ni mniej. Standardowo będzie trzecia opcja : "nie głosowałem bo za dużo" i wszyscy przeciwnicy dużej liczby zdjęć będą mogli oddać głos sprzeciwu w ten sposób (jak widać po ostatnim battle'u - nie za dużo jednak ostatecznie się zdecydowało na bojkot).
Zapraszam zatem do potwierdzenia akceptacji warunków osób z poniżej zaprezentowanej listy :
30 sierpnia, 60 zdjęć, 800pix bez ramek.
1. micles (accepted)
2. Pawel_G
3. MM-architekci
4. witoldk
5. hanyzewski
6. Cichy?