Strona 15 z 25 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 245

Wątek: [battle] Reportaż Ślubny

Domyślnie

Zauważ, że nie przypadkowo "czepiłem" się Ciebie.

Na forum jestem nowy, więcej czytam niż piszę. Ale zauważyłem jedną rzecz. Oprócz "miclesa", "sergiusza", "michała_sokołowskiego" i jeszcze do niedawna "panka" (który ostatnio ucichł wypowiedzi tego osobnika cenię akurat najbardziej) oraz kilku innych użytkowników jesteś najbardziej aktywną osobą na forum. Zwłaszcza w wątkach ślubnych i ślubno-pochodnych. Dodatkowo bardzo często to właśnie Ty "docinasz" innym użytkownikom. Z twojej strony www jak i wypowiedzi wynika, że jesteś profesjonalistą i taki wizerunek też kreujesz. To dobrze bo marketing to podstawa każdego biznesu. Jak pisałem wcześniej masz bardzo dużo klientów - tak przynajmniej wynika z twojej stronki (no chyba , że znów zabieg marketingowy).
    Dlatego dziwne jest dla mnie, że zawodowiec nie może oddać reportażu razem plenerem.

Przypominam też, że wszystkie dywagacje na temat: z plenerem czy bez zaczęły się właśnie od Ciebie.

Dlatego napisałem to co napisałem

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Moim zdanie nie miejsce tu na to. Panowie - konkrety - gdzie wrzucamy zdjęcia bo ilość i termin już są ustalone.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Moim zdanie nie miejsce tu na to. Panowie - konkrety - gdzie wrzucamy zdjęcia bo ilość i termin już są ustalone.
    Racja. Przepraszam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

chetnie dolacze do tej bitwy,

i nie mam nic przeciwko 60 ujęciom, zasady wg mnie sa proste to autor wybiera jakie foty chce pokazac czy to sa zdjecia z calego dnia czy z poszczegolnych etapów.
    Myśle ze 60 zdjęć to nie jest jakaś masakryczna liczba i kazdy kto pstrykał slub ma te 60 fajnych ujęc.

kiedy ukaze sie ajkas informacja gdzie wrzucac zdjecia i jak je przygotowac ( podpis) ?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tylko czemu takie czepialstwa w wątku ustawkowym do battle'a. MM tak postanowił, ma fajne repo z danej pary, chce im zrobić plener, ale wyjechali - ja to rozumiem.

Nie rozumiem natomiast chęci "czepiania" się. Rozumiem, że w grę wchodzą pieniądze za każde pojedyncze zlecenie ślubne, ale panowie, pilnujmy swoich nosów! Nawet jeśli MM stosuje zabiegi marketingowe, to tylko i wyłącznie jego sprawa. A zdjęcia moim zdaniem robi dobre, więc chyba nie na miejscu jest "tępienie" go. Tępić to można chałturników foto+video combo kompaktem i kamerką domową.

Takie rzygi proponuję przenieść na PW, chyba że, Witoldzie, to tępienie jest zabiegiem marketingowym...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja jestem zdania, że zanim ktoś coś napisze to powinien stuknąć się czasem w miejsce gdzie inni ludzie mają głowy. Aby zamieścić zdjęcia w battlu wypada mieć na to pisemną zgodę Młodej Pary ( przynajmniej bo poza nią na zdjęciach często są inne przypadkowe osoby ) I nie wystarczy tutaj umowa na publikację w internecie bo battle jest dość specyficzną publikacją. I o ile ktoś może robić cztery śluby w weekend to nie oznacza to, że wszystkie jak jeden mąż podpisują taką zgodę w ciemno przed oglądaniem zdjęć. Łatwiej taką zgodę uzyskać od pary znajomych czy rodziny dlatego też nie należy się dziwić, że ktoś zwleka z terminem.

Fotograf nie powinien dzielić ludzi na „ładnych” i „brzydkich” Wszyscy ludzie są piękni więc i słą rzeczy Młode Pary muszą być piękne.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tylko dlaczego moja mama nie jest modelką...

A zgodę na publikacje ja od swoich par dostaję bezproblemowo. Często sam się dziwię, że nie zgłaszają sprzeciwu wobec zgody na publikację zdjęć, które budzą we mnie kontrowersje.

Zasady zgłoszenia :

Zdjęcia 800pix po dłuższym boku, bez podpisu, w formie 01.jpg - 60.jpg proszę wrzucić do folderu ze swoim nickiem, spakować do zipa/rara i czekać na dalsze decyzje.

Kwestia watermarka - na razie nieuzgodniona, ale najprawdopodobniej będzie przygotowane jakieś logo Canon-Board i umieszczone na sztywno w jednym z rogów wszystkich zdjęć, wybranym jeszcze przed otrzymaniem przeze mnie zgłoszeń (by ukrócić proceder celowego wybierania rogu, by komuś jakieś zdjęcie skitrasić)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tylko dlaczego moja mama nie jest modelką...
    Przepraszam za OT, czy to zdanie to odnośnie tego?
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Fotograf nie powinien dzielić ludzi na „ładnych” i „brzydkich” Wszyscy ludzie są piękni
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Przepraszam wszystkich za niepotrzebne zamieszanie. Niestety brak skromności u niektórych użytkowników (nie tylko MM) spowodował napisanie takiego a nie innego posta.
    Przepraszam jeszcze raz.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jejuu! Ten wątek będzie chyba o wszystkim, tylko nie o battle'u.

To chyba jasne i oczywiste, że niektórzy ludzie mają większe predyspozycje do fotomodelingu. Tak samo jasne i oczywiste jest, że niektóre pary lepiej prezentują się na zdjęciach ślubnych. Na moje zadaniem fotografa jest starać się o to, by dana para była przedstawiona na zdjęciach jak najlepiej. Lepiej niż w rzeczywistości. Lepiej niż na zdjęciach wujka Zdzisia. Ale to nie zmieni faktu, że zdjęcia niektórych par wyjdą "lepiej". (przez "lepiej" rozumiem nie wartość polepszenia ich prezencji poprzez takie a nie inne ukazanie ich na zdjęciach, ale porównanie zdjęć obu par 1 on 1, A versus B - wiadomo, że któreś będą się nam podobały bardziej)

Strona 15 z 25 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów