Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 245

Wątek: [battle] Reportaż Ślubny

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ale ty nie liczysz się ze zdaniem innych, nie potrafisz poprowadzić dyskusji na Forum. Jaki to problem określić ilość zdjęć pomiędzy jednym a setką. Od jednego do stu. Jaki to problem? Do battla chcą stanąć osoby preferujące różne style pracy a ty im narzucasz własną wolę.
    W takim wypadku trzeba podzielić to na kilka battle'ów. Albo najlepiej na n jednoosobowych. Wtedy każdy będzie miał warunki takie jakie sobie wymyśli, każdy wygra i wszyscy będą zadowoleni.

Reguły konkursu ustala organizator i kto chce, ten bierze udział. Nikt do niczego nie zmusza. A ja wychodzę z inicjatywą wypytywania o warunki, bo nie wiem jakie byłyby optymalne. Jak widać, jakiś kompromis musi być.

Możemy zrobić tak, że każdy z zainteresowanych uczestnictwem daje swoje wartości :

liczba zdjęć z reportażu
    liczba zdjęć z pleneru
    rozmiar zdjęć w pix
    termin ostateczny

i wyciągamy średnią arytmetyczną/harmoniczną/canon-boardową i koniec kropka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    W takim wypadku trzeba podzielić to na kilka battle'ów. Albo najlepiej na n jednoosobowych. Wtedy każdy będzie miał warunki takie jakie sobie wymyśli, każdy wygra i wszyscy będą zadowoleni.

Reguły konkursu ustala organizator i kto chce, ten bierze udział. Nikt do niczego nie zmusza. A ja wychodzę z inicjatywą wypytywania o warunki, bo nie wiem jakie byłyby optymalne. Jak widać, jakiś kompromis musi być.

Możemy zrobić tak, że każdy z zainteresowanych uczestnictwem daje swoje wartości :

liczba zdjęć z reportażu
    liczba zdjęć z pleneru
    rozmiar zdjęć w pix
    termin ostateczny

i wyciągamy średnią arytmetyczną/harmoniczną/canon-boardową i koniec kropka.
    bez przesadyzmu.

myślę że to co napisał gumiś - czyli 60 fotek - obojetne czy sam repo czy plener plus repo brzmi sensownie. OGRANICZENIE: plener max 15 fotek.

Niech Wam będzie.
    :-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    bez przesadyzmu.

myślę że to co napisał gumiś - czyli 60 fotek - obojetne czy sam repo czy plener plus repo brzmi sensownie. OGRANICZENIE: plener max 15 fotek.

Niech Wam będzie.
    :-)
    Ja też myślę, że to brzmi sensownie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ja też myślę, że to brzmi sensownie.
    OK, więc micles przybił - jest ustalone.

ps. Micles, dlaczego dałeś tytuł wątku "reportaż ślubny" ? (tak by the way)

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

[QUOTE=micles;849497]W takim wypadku trzeba podzielić to na kilka battle'ów. Albo najlepiej na n jednoosobowych. Wtedy każdy będzie miał warunki takie jakie sobie wymyśli, każdy wygra i wszyscy będą zadowoleni.

QUOTE]

Nie wiem czemu na to wcześniej nie wpadłem? Zrobię sobie swojego battla.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

OK, więc micles przybił - jest ustalone.

ps. Micles, dlaczego dałeś tytuł wątku "reportaż ślubny" ? (tak by the way)
    Bo battle z goomisiem też miało taki tytuł, a walczyliśmy także na plenery. Jakoś tak automatycznie zerżnąłem z tamtego battle'a.

Domyślnie

no dobra, jeszcze kwestia nagrody dla wygranego .........

co proponujecie ? ja proponuję że każdy z przegranych kupuje wygranemu po 5 browarków.

???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no teraz to się zacznie ustalanie lol
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

no dobra, jeszcze kwestia nagrody dla wygranego .........

co proponujecie ? ja proponuję że każdy z przegranych kupuje wygranemu po 5 browarków.

???
    Wiesz co, już któryś raz czytam u Ciebie o browarkach. Może by zrobić jakiś spot pokupować browarki i każdy sobie wypije w miłym towarzystwie
    (taki OT, żeby Micles miał na kogo narzekać )
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ograniczenie ilości do 60 wzięło się z chęci umożliwienia przełknięcia przez oglądających kilku (widzę że coraz więcej) setów. Dajemy 60 fot i nie mniej nie więcej. Proste. To czy ktoś ma i chce dać plener czy nie - jego brocha. Moim zdaniem nie ma sensu też ograniczać ilości zdjęć z pleneru w pakiecie bo po co. Niech każdy dąży do przedstawienia takiego setu zdjęć który proporcjonalnie odpowiadałby 10 rozkładówkom w fotoksiążce - wiadomo że nikt nie robi 8 rozkładówek z pleneru i 2 z całego repo. Pokażmy takie sety które proporcjonalnie najlepej opowiedzą historię dwojga ludzi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    30 sierpnia, 60 zdjęć, 800pix bez ramek.

1. micles (accepted)
    2. Pawel_G (accepted)
    3. MM-architekci (accepted)
    4. witoldk (accepted)
    5. hanyzewski (accepted)
    6. Cichy?
    7. Goomis (accepted)
    8. michal_sokolowski
    Ostatnio edytowane przez Pawel_G ; 04-08-2010 o 20:01 Powód: Automerged Doublepost

Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów