Strona 9 z 25 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 245

Wątek: [battle] Reportaż Ślubny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja się ciągle pytam o termin ostateczny ...
    no comment...

Domyślnie

Lepiej te 60 zdjec. Jesli bedzie 60 to ja sie pisze.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    nie no 20 to będzie za mało , jestem zdecydowanie na pełniejszym zestawem , bez jaj że nie potraficie

a jak się komuś nie chce przeglądać trudno

ps. oddałem dziś ( bez pleneru ) parze 330 zdjęć... bardzo dużo , wiem , za to ich zadowolenie dużo mi dało i wiedziałem że warto , wiec generalnie nie pitolić już ilości zdjęć tylko robić swoje ;]
    20szt. to rzeczywiście bardzo mało z reportażu.
    Jednak interesuje mnie w jakiej formie oddałeś parze 330zdjęć? Ciekawi mnie jaki format, ile w albumie?
    (na płycie to i kilkaset się mieści, ale tego nie pokażesz nikomu jak nie masz źródła prądu )
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Jednak interesuje mnie w jakiej formie oddałeś parze 330zdjęć? Ciekawi mnie jaki format, ile w albumie?
    To może PW?

Tu jest wątek-ustawka. Proponuję zatem się ustawić i mieć to z głowy.

1) Czy wszyscy zgadzają się na równo 60 zdjęć? Czy może 40-80? Czy może max 60 i bez dolnego ograniczenia?
    2) Kto ostatecznie się battle'uje?
    3) Kto chce jakiś dłuższy termin? (bo ja mam foty już pstryknięte i jestem po wstępnej obróbce, także w tydzień bym się wyrobił)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ustalmy termin na 30 sierpnia , bo chętnie bym dostrzelił do tego plener , ale muszę poczekać aż wrócą z wyjazdu , a plener chyba wyjazdowy więc potrzeba czasu. Poza tym i tak dopiero co dziabnąłem przygotowania.

Zdecydowanie wszyscy wrzucają równą ilość zdjęć. Tego się trzymajmy. Lista już jest. Powiedzmy że do 10 sierpnia chętni wziąć udział mogą dopisywać się , później zamykamy , nie ma co przesadzać też z ilością osób.

ps. Oddałem na penie te zdjęcia . Dostaną też fotoksiążkę z wybranymi , oglądali na kompie zdjęcia.
    no comment...

Coś już napisał Awatar dzuniek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Skromnie proponuję - jako być może jeden z oceniających Wasze prace - dajcie po max 20 prac. Jeśli chodzi o mnie to wystarczy w ocenie sposobu patrzenia, talentu, zaangażowania i możliwości czy jakości obrazka.
    Lepszy większy niedosyt niż niewielki przesyt.
    Na to trzeba popatrzeć i decydować a nie oglądać.
    "Obraz jest to fragment natury widziany przez temperament twórcy"

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

30 sierpnia, 60 zdjęć, 800pix bez ramek.

1. micles
    2. Pawel_G
    3. MM-architekci
    4. witoldk
    5. hanyzewski

Cichy, może jednak?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzuniek Zobacz posta
    Skromnie proponuję - jako być może jeden z oceniających Wasze prace - dajcie po max 20 prac. Jeśli chodzi o mnie to wystarczy w ocenie sposobu patrzenia, talentu, zaangażowania i możliwości czy jakości obrazka.
    Lepszy większy niedosyt niż niewielki przesyt.
    Na to trzeba popatrzeć i decydować a nie oglądać.
    20 prac to za mało żeby pokazać dobrze reportaż , w mojej ocenie. 60 zdjęć to jest rozsądna ilość i nie jest to jakiś przesyt. Z tym dążeniem do małej ilości zdjęć nie ma co przesadzać.
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    To może PW?

Tu jest wątek-ustawka. Proponuję zatem się ustawić i mieć to z głowy.

1) Czy wszyscy zgadzają się na równo 60 zdjęć? Czy może 40-80? Czy może max 60 i bez dolnego ograniczenia?
    2) Kto ostatecznie się battle'uje?
    3) Kto chce jakiś dłuższy termin? (bo ja mam foty już pstryknięte i jestem po wstępnej obróbce, także w tydzień bym się wyrobił)

Dlatego w tym wątku piszę. Wyrażam swoją opinie, ponieważ prawdopodobnie będę głosować na któryś zestaw i dlatego zaproponowałem ramy ilościowe, na podstawie klasycznych rozwiązań. Myślę, że od lat dobra fotografia opiera się na odpowiedniej selekcji i do oglądania daję się ściśle ograniczony materiał.
    Sami sobie wybierzecie warunki battle a ale miejcie też na względzie głos ludu
    ad.1) Znowu wam się wpierniczę - żeby było w miarę sprawiedliwie to nie może być zbyt dużego rozstrzału ilości zdjęć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps. Oddałem na penie te zdjęcia . Dostaną też fotoksiążkę z wybranymi , oglądali na kompie zdjęcia.
    Jak widać nie tylko ja jestem za dobrą selekcją
    Ostatnio edytowane przez magart ; 04-08-2010 o 11:45 Powód: Automerged Doublepost
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Coś już napisał Awatar dzuniek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

20 prac to za mało żeby pokazać dobrze reportaż , w mojej ocenie. 60 zdjęć to jest rozsądna ilość i nie jest to jakiś przesyt. Z tym dążeniem do małej ilości zdjęć nie ma co przesadzać.
    IMHO tu nie chodzi o to by pokazywać wszystko. Cały reportaż zostawcie dla siebie. Wybierzcie to co wg Was najlepsze. Jak wspomniałem do rzetelnej oceny tego typu prac wystarczy esencja.

Lepiej mniej, ale lepiej. — Włodzimierz Lenin.

Ale zrobicie jak wolicie. Czekamy na prezentacje.
    "Obraz jest to fragment natury widziany przez temperament twórcy"

Strona 9 z 25 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów