Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: 5d mark II funkcje pokręteł a tryby.

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar meehaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Nie rozumiem o co Ci chodzi? Wciskam gwiazdke blokuje ekspozycję, na codzien korzystam z blokady eksp. w spuscie a ostrze af-on i działa w kazdym trybie.. wiec nie kumam o co chodzi...
    Chciałem tylko zapytać czy nikoniarzowi takie zachowanie mu nie przeszkadza, ale... napiszę jeszcze raz...

Używam spustu migawki do pomiaru eksp jak i do wyzwolenia migawki. Teraz tak: będząc w trybie AV i mając ustawiony pomiar punktowy. Wciskam spust migawki do połowy (pomiar + af) i chciałbym aby eksp się zablokowała.... i ****. Muszę używać * aby przekadrować zdjęcie bez zmiany eksp.

Wiem, że C. nie oferuję zmiany tej opcji i już. Wyjścia są 2: af-on+spust albo używanie *.

Napisałeś, że u Ciebie działa, więc myślałem, że jakoś obskoczyłeś ten problem 'home-made' softem . Ale teraz wyjaśniłeś, że używasz * + af-on. Więc nie masz 'problemu'.

Pzdr,
    M
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    czemu tutaj nie można edytować postów -.-

Anyway, chodzi o to aby ekspozycja się zablokowała sama i abym nie musiał klikać innych guzików.
    Ostatnio edytowane przez meehaw ; 31-07-2010 o 21:46 Powód: Automerged Doublepost
    Pentaxian

Uprawnienia umieszczania postów