Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Jaki statyw do 5D + 70-200 2.8 IS USM?

MWiniarski
    Guest

Domyślnie Jaki statyw do 5D + 70-200 2.8 IS USM?

Witam wszystkich.

Poniewaz jestem tutaj nowy i to moj pierwszy post, pozwolcie, ze sie przedstawie. Mam na imie Lukasz i od jakiegos czasu (dluzszego ;-)) interesuje sie fotografia. Jednak dopiero teraz zaczalem na powaznie traktowac to hobby, zaczalem kompletowanie sprzetu i stad moje pierwsze na tym forum pytanie do Was - niejako duzo bardziej obeznanych z tematem.

Poniewaz nigdzie nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi na pytanie zawarte w temacie prosze Was o pomoc. Potrzebuje statywu (wraz z glowica) do aparatu Canon 5D MarkII z obiektywem 70-200 2.8 stabilizacja. Oczywiscie wiadomo o co chodzi - o to by nie drgalo. Jak wiecie calosc troche warzy, a nie chcialbym kupic czegos co sie nie sprawdzi i utknie w kacie.

Z jednej strony sam aparat i obiektywy kosztowaly sporo. Z drugiej do takiego aparatu przydalby sie godny statyw. Dlatego tez miejcie prosze na uwadze, by nie byl to sprzed pod filmowanie. Raczej zdjecia na dlugim czasie ekspozycji i panoramy.

Z gory dziekuje, jeszcze raz witam i pozdrawiam Wszystkich. :-)

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Witaj! Choć to nie miejsce do tego by się witać i przedstawiać ;-)
    Na początek polecam gorąco dwa linki:

http://maciejko.net/cbsearch/
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=834

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

MWiniarski
    Guest

Domyślnie

Witaj! I od razu dzieki. W pierwszym poscie zapomnialem dodac tego slawetnego "jesli to nieodpowiednie miejsce, to prosze o przeniesienie :-D".

Powiem szczerze, ze bawilem sie z opcja szukaj, jednak nigdzie nie uzyskalem odpowiedzi na pytanie jakiego statywu uzyc do konkretnie tego sprzetu. Nie chodzi oczywiscie o to, ze to Canon, tylko o to ile taki sprzet warzy, a to jest dla mnie najwazniejsze. I wlasnie dlatego zalozylem nowy watek.

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MWiniarski Zobacz posta
    I wlasnie dlatego zalozylem nowy watek.
    Tutaj jest taki zwyczaj (regulamin), że pytanie związane z danym tematem dopisujemy do istniejącego już wątku. ;-)

MWiniarski
    Guest

Domyślnie

A to przepraszam bardzo ;-) I prosze Moda o scalenie tego nowego watku z juz istniejacym, zgodnie z regulaminem

Uprawnienia umieszczania postów