Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Wybór co kupić.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ciekaw jestem powodu Tw. wkurzenia na cyfrę...

Coś już napisał

Domyślnie

Ja polecam również 50e. Ja za swojego jakieś dwa lata temu dałem chyba 200zł i jest w super stanie - jak nowy. Brakuje mi w nim tylko pomiaru punktowego.

Domyślnie

Analogowa 5 to bardzo sympatyczny aparat, daje dobre możliwości i nie wydaje odgłosów młota pneumatycznego przy pracy. Co jest zaletą ale też wadą - i tu jest właśnie problem. 5 miała o ile pamiętam (może mnie ktoś poprawi) ciekawy system przekazania napędu z silniczków i nie jestem pewien czy można wierzyć w jego długowieczność, skoro został zamieniony na zwykłe zębatki. Weź pod uwagę, że (mimo niezaprzeczalnych zalet) będzie to już dość wyeksploatowany aparat.

50 to ciekawa puszka amatorska, bardzo amatorska i do jej zalet zaliczę chyba tylko niegłupi wygląd.

Bardzo dawno temu miałem EOSa 30 - fajna zabawka ale też typowo amatorska i miała swoje bugi (np. zliczała zdjęcia przy wielokrotnej ekspozycji jako kolejne ), może potem to poprawili - nie wiem, długo u mnie nie zagościł. Generalnie jeżeli godzisz się na pewne ustępstwa (nie jest tak pancerna jak 5 i ma swoje dziwactwa) jest to aparat godny zastanowienia. Na pewno wart rozważenia jako alternatywa dla 50.

10 nawet w rękach nie miałem więc nic nie powiem :-D

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Również polecam 50. Mam w wersji E. Bardzo przyjemny w obsłudze korpus, po przesiadce z cyfry różnicę zauważysz tylko w braku LCD Mój współpracował ładnie z paroma eLkami i m42 na przejściówce.
    Nie powiedziałbym że 50tka jest taka amatorska, PRO też nie jest, ale nazywanie jej 'bardzo amatorską' uznaję za lekką przesadę
    5D, stałki, zoomy

Uprawnienia umieszczania postów