Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Obiektywy do 5d

Domyślnie

Posiadam jeszcze canona 40d i planuje zakup lampy canon 580. Nie mogę kupić sprzętu używanego i cała kasę muszę rozdysponować w miesiąc. Więc nie mam czasu na sprawdzanie, czego będzie brakowało.

Uzależniony

Domyślnie

To teraz sytuacja jasna.
    Skoro tak sprawa wyglada. To jedziesz po stalkach.
    Tylko, na twoim miejscu, skusilbym sie na 24L II i 85/1.8.

Coś już napisał

Domyślnie

Jeśli liczysz na prostą odpowiedź co kupić to pozbądź się złudzeń. To co będzie Ci brakowało wyjdzie w "praniu". Jeśli wydaje Ci się, że np.24-105+lampa Cie zadowoli, bo kogoś zadowala to możesz sie rozczarować.
    Zresztą zupełnie nie rozumiem Twojego podejścia do wybierania optyki. Jak nie trafisz z zakupem to bedziesz sie z tym meczyc? Zawsze mozna sprzedac i kupic co innego... jak zaczynasz to praktycznie nieuniknione. Zapewniam Cię, że jesli chcesz sie zajac fotografia na powazniej to w Twojej torbie zagości jeszcze nie jedno szło...
    Nic tu po mnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomniałem dodać, że na Twoim miejscu wiząłbym 24 i 85.
    Ostatnio edytowane przez MusicMan ; 30-07-2010 o 01:01 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

O tak, głowę to mam pełną. Ale chyba taki zestaw będzie ok.

Canon EF 24-70mm f/2.8L USM
    Samyang 14mm f/2.8 IF ED UMC Aspherical
    Canon EF 85 mm f/1.8 USM
    Canon EF 35mm f/2

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malvika Zobacz posta
    Samyang 14mm f/2.8 IF ED UMC Aspherical
    Manual, skomplikowana dystorsja. Zamieniłbym na rybkę, albo w ogóle zrezygnował.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Dziewczyno, olej tego zooma )
    Zresztą... kupuj... sama się przekonasz, że w fotografii ślubnej zoomy to tandeta (tylko wtedy to będzie za późno, bo z tego co wiem, nie można sprzedawać rzeczy zakupionych z dotacji przez dość długi okres czasu). Ani nie osiągniesz tym fajnej jakości optycznej, ani nie uzyskasz ciekawej głębi... Która w ślubniakach chyba jest jednym z ważniejszych elementów, które budują "romantyczny klimat" zdjęć.
    Masz dwa body? Masz - 40D i teraz będzie 5Dii. Na piątkę zakładasz coś szerokiego - dajmy na to Sigma 24/1.8, na 40D zakładasz Canona 50 lub 85 i masz idealny zestaw ślubny, z którym można całą impreze obskoczyć (czasem w wolnej chwili założysz sobie Samyanga 14 (np. w kościele na chórze, czy na sali podczas wywijanek).
    I nie musisz lamp kupować bo szkła jasne na tyle że się bez lamp obejdzie
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

I nie musisz lamp kupować bo szkła jasne na tyle że się bez lamp obejdzie
    z tym to akurat sie nie zgodzę lampa zawsze się przydaje...
    jakis czas temu czytałem wątek na tym forum o tym, jak jeden z forumowiczów miał zlecenie,gdzie przy 6400 na mk2 miał za ciemno i bez lampy nie dałby rady.... a najgorsze jak się o tym przekonujesz w trakcie zlecenia.... lampa nie jest droga, używkę możesz kupić za swoje pieniądze...a na sali na bamk się przyda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Zresztą... kupuj... sama się przekonasz, że w fotografii ślubnej zoomy to tandeta (tylko wtedy to będzie za późno, bo z tego co wiem, nie można sprzedawać rzeczy zakupionych z dotacji przez dość długi okres czasu). Ani nie osiągniesz tym fajnej jakości optycznej, ani nie uzyskasz ciekawej głębi... Która w ślubniakach chyba jest jednym z ważniejszych elementów...
    Kolega dobrze pisze

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

[...] nie osiągniesz tym fajnej jakości optycznej, ani nie uzyskasz ciekawej głębi...
    Na piątkę zakładasz coś szerokiego - dajmy na to Sigma 24/1.8
    Ta sigma nawet przymknięta do 5.6 nie jest tak dobra optycznie jak ten zoom na 24mm...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Uzależniony

Domyślnie

35/2 i samyang?

Idealne podsumowanie dyskusji.

Koko czambo i do przodu.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów