moim zdaniem bardzo przyzwoicie , kolory przyjemne BW to tez czerń i biel a nie jakaś "szara rzeczywistość" , jedynie od 9 w dół mi nie przypadają do gustu, postacie bardzo małe, może z maksymalnej rozdzielczości więcej wytnij i postaraj się aby postacie dzięki takiemu kadrowaniu były większe
Zapraszam
|
|
V
Podstawowa wskazówka: popracuj nad kadrowaniem, bo większość zdjęć, które tutaj pokazałeś są po prostu źle skadrowane.
Albo ucinasz kawałek łokcia, albo pozostawiasz mnóstwo niepotrzebnej przestrzeni (jak na ostatnim zdjęciu), albo kadrujesz ciasno (pierwsze zdjęcie), co nei wyglada dobrze.
Poza tym niektóre zdjęcia (głównie te czarno-białe) są zaszumione. Widać to w czarnych fragmentach. Jesli chcesz sie zajmowac fotografią ślubną bardziej pro to coś takiego raczej nie powinno mieć miejsca.
Ogólnie jednak rzecz ujmując -> cykaj dalej, bo z czasem się wyrobisz, wiem to![]()
Mam ten sam zestaw sprzętowy (m.in.) i podoba mi się. Zwłaszcza 4 przypadła mi do gustu. W 2 kadr mi nie pasuje totalnie ale jak na początki jest nieźle. Ja moich nawet nie ryzykuję tu wystawiać![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj